Anne ben kimim?

21 Kasım Çarşamba akşamı Yıldırımspor Kulübü Or grubu, genç evlilere yönelik kültürel bir etkinlik düzenledi.

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba
“Anne Ben Kimim?” başlıklı etkinliğin moderatörlüğünü Selim Aviyente üstlenirken, Levent Allovi, İvo Molinas, Pedagog Norma Razon, Rav Naftali Haleva ve Lizi Behmoaras konuşmacı olarak katıldılar. Çocuğun kimlik arayışında nasıl bir yol izlenmesi gerektiği ve burada ebeveynlere düşen görevler irdelendi.
Razon, ölüm ile Allah gibi kavramlarının ancak çocuk 14 yaşına geldiğinde bilincinin yerleşmesiyle  oturduğunu belirtti. Razon ayrıca çocuk sordukça yanıt verilmesi gerektiğini, çocukların büyükleri taklit edildiği göz önüne alındığında sözlerden çok hareketlerin eğitici olduğunu vurguladı.
Liz Behmoaras ise  “Bir Kimlik Arayışının Hikayesi” kitabına konu olan Munis Tekinalp’in araştırmaları aşamasında yaşadığı deneyimleri paylaştı.
Levent Allovi, çocuklarla yaşadığı tecrübeleri aktarırken, Rav Naftali Haleva  kimliğin verilmesinde dinin  bakışı ve yaklaşımını örneklerle dile getirdi. 
İvo Molinas ise herkesin kendine göre bir kimlik tanımlaması olabileceğini ve tarihte de olduğu gibi temelde ayni, uygulamada farklılıklar yaratan kimlik özelliklerinin bir konsensüs yoluyla beraber yaşanması gerektiğini söyledi.