BUNLARI DUYDUNUZ MU?

MEDICA 2007 Frankfurt`ta yapıldıBu yıl, otuz dokuzuncusu düzenlenen ve en büyük uluslararası Tıp Fuarı olan Medica, dünyanın her köşesinden katılımcı ve ziyaretçileriyle her zamanki gibi çok renkli ve iddialıydı.

Ekonomi
9 Ocak 2008 Çarşamba
Medica, bu yıl yaklaşık 4800 katılımcı ve 140 bin ziyaretçi olmak üzere toplam 65 ülkeden insanı ağırladı.
 Medica, özünde tıbbi cihaz teknolojilerinin ve buluşlarının sergilendiği, nicelik ve nitelik olarak oldukça iddialı bir fuar olup, dünya tıp çevrelerinin yakından takip ettiği bir fuardır.
Bu yıl Medica Fuarı’na 72 Türk firması katıldı. Bunun yanında pek çok Türk firmasının temsilcisi de fuarı ziyaret etmiştir.
İlk olarak bu yıl, İstanbul’daki İsrail Ticaret Ataşeliği, Medica fuarında İsrailli firmalar ile Türk firmaları bir araya getirebilmek için özel bir danışmanlık firması kanalıyla fuara katıldı.
Bu vesile ile yaklaşık 80 İsrail firmasının tanıtımı yapıldı, Türk meslektaşları ile bir araya geldiler. Düzenlenen toplantılar sonucu birçok işbirliği imkanı ortaya çıktı.

İsrail Kozmetik ihracatı %33 büyüme sağladı
Ocak-  Eylül dönemini kapsayan süreçte kozmetik alanında İsrail’de yapılan ihracatta % 33 oranında büyüme sağlandı. Geçen yıl ile karşılaştırıldığında, 2007 yılında, 240 milyon dolarlık satış hacmine ulaşıldı. İlk dokuz aylık süreçte Avrupa’ya yapılan ihracat % 24 oranında büyüme kazanırken Kuzey Amerika’da ise % 62 oranında artış sağlandı.
İsrail İhracatçılar Birliği kozmetik sektöründeki ihracatın 2007’de genelde % 15 daha da artacağını ve satış hacminin 289 milyon dolara ulaşmasını bekliyorlar.