Zaferin adi Federer

Roger Federer, ATP Sezon Sonu Masters Kupası finalinde İspanyol David Ferrer`i 3- 0 yenerek 2007 sezonunu kupayla tamamladı. Dünya klasmanının bir numarası bu turnuvayı 4. kez kazanma başarısı gösterdi

Spor
9 Ocak 2008 Çarşamba
Çin'in Şanghay kentinde düzenlenen ve sezonun en iyi sekiz raketinin katıldığı ATP Masters Kupası finalinde, dünya klasmanının bir numarası İsviçreli  raket Roger Federer ile turnuvada finale set vermeden çıkan İspanyol David Ferrer karşı karşıya geldi.
Federer, daha önce yedi kez karşılaştığı ve hiç yenilmediği David Ferrer'i finalde, 6- 2, 6- 3 ve 6- 2'lik setler sonunda 3- 0 mağlup ederek 2007 sezonunun son turnuvasında kupanın sahibi oldu.
Bu turnuvada beş kez final oynayan ve dördüncü zaferini yaşayan İsviçreli raket, Masters Kupası'nı beş kez kazanan Ivan Lendl ve Pete Sampras'tan sonra dört  kez mutlu sona ulaşan Ilie Nastase ile birlikte ikinciliği paylaştı. Federer, kaybettiği tek finali 2005'te David Nalbandian'a karşı yaşamıştı.
Seneyi zirvede tamamlayan Federer, üçü Grand Slam olmak üzere bu sezonki sekizinci, 70 kez final oynadığı kariyerinde ise, 53. turnuvasını kazandı. Şampiyonluk ödülü olarak 1.2 milyon Dolar kazanan İsviçreli raket, 2007 sezonu toplamında ise 10 milyon Dolar’ı aşarak bu rakamı geçen ilk tenisçi oldu.