Avusturyali iki futbolcu antisemit saldiridan dolayi cezalandirildı

İki Avusturyalı futbol oyuncusu antisemit saldırıda bulundukları için suçlu bulundu.

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba
Perşembe günü mahkum edilen James Dalton ve Matthew Cuthbert için, Melbourne Yargıcı Julian Fitzgerald, geçtiğimiz sene Ortodoks Yahudi iş adamı Menachem Vorchheimer’e yapılan saldırıyı “suçlu, can yakıcı, cahillik, ırkçılık ve antisemit” olarak tanımladı.
28 yaşındaki Okyanus Futbol Klubü kaptanı Dalton, çirkin hareketinden dolayı 1000 Amerikan Doları cezaya çarptırıldı. Dalton, Vorchheimer’in siyah şapkasını ve kipasını alıp fırlatmıştı.
24 yaşındaki takım arkadaşı Cuthbert ise, aşağılayıcı sözler kullanarak küfrettiği için 750 Amerikan Doları para cezasına çarptırıldı. Kendisi, daha önce de alkollü araba kullanmaktan dolayı iki kere ceza aldı.
33 yaşındaki Vorchheimer’e saldıran ikili, içki içtikleri bir karnavaldan döndükleri gece, sinagogdan çıkmış evine doğru iki çocuğuyla birlikte yürüyen Vorchheimer’e saldırmış, otobüse yetişmeye çalışan Vorchheimer futbolcular tarafından yumruklanmıştı.
Bir holokost kurtulanının oğlu olan Vorchheimer, olaydan sonra çok sarsıldığı için eşi ve iki çocuğunu alıp, geçici olarak Avustralya’dan New York’a taşındı.