Toplumdan haberler...

Dünya Hoşgörü Günü16 Kasım Dünya Hoşgörü Günü dünyanın bir çok yanında kutlandı. Eyüp Lions Kulübü`nün ev sahipliğinde ve 118. Yönetim Çevresi Federasyon üyelerinin katıldığı, hoşgörü toplantısı gerçekleşti.

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba

Toplantıda Sara Yanarocak, David Yanarocak ve Gery Erdemanar’dan oluşan Erensya Sefaradi topluluğu sahne aldı.

Seslendirilecek eserler öncesinde kısa açıklamalar veren Sara Yanarocak Osmanlı’dan bugüne Türk toplumunun en temel özelliklerinden birinin de  hoşgörü olduğunu sözleriyle ifade etti.

Mimar Albert Arditi bir plaketle onurlandırıldı

Kadıköy Hemdat İsrael Sinagogu Vakfı, 17 Kasım Cumartesi sabahı Anıtkabir mimarlarından, Caddebostan Sinagogu’nun mimari ve statik projelerini hazırlayan Albert Arditi’yi Şabat duasından sonra bir plaketle onurlandırdı. Caddebostan Sinagogu’nda gerçekleşen törene Hahambaşı  Rav İsak Haleva, Cemaat Başkanı Silvyo Ovadya, Başkan Vekili Sami Herman,  Başkan Yardımcısı Robert Abudara, Kadıköy Cemaati Başkanı Mordo Kumrulukuş, Göztepe Kültür Derneği Başkanı Erol Krepsi, yardımsever Albert Levi,  hocaların hocası Yomtov Garti, Arditi’nin ailesi ve yahidler katıldı.

Haham Akaal Rav Yuda Adoni ve Hahambaşı  Rav İsak Haleva’nın haftanın peraşasıyla ilgili yaptıkları konuşmalarını, Albert Arditi’nin cemaat için yaptığı mimari eserlerle ilişkilendirerek, emeği  ve gayreti için teşekkür ettiler. Şabat duasının ardından Cemaat Başkanı Silvyo Ovadya Kadıköy Hemdat İsrael Sinagogu Vakfı namına Albert Arditi’ye plaketi sundu.

GKD’de genç evliler günü

Geçtiğimiz pazar günü Göztepe Kültür Derneği’nde genç evliler tarafından gerçekleştirilen  dans gününde dans etmeyi sevenler çocukları ile bir yandan eğlenirken bir yandan da uzun süre görmedikleri eski arkadaşlarıyla birlikte olma şansını yakaladılar. 

Önceki dans günlerinde çekilen resimler ve gösterilerden oluşan barkovizyon gösterisinin  ilgi ile izlenmesinin ardından genç evlilerin hazırladığı  ikramlara geçilirken, sahne bir an bile boş kalmadı. Ebeveynleri  dans ederken, çocuklar da güzel resimler yaparak hoş vakit geçirdiler. Katılımcılar, bu tür organizasyonların daha sık yapılmasını dilediklerini söylediler.

Beden  Zihin ve Ruh Sağlığı Festivali

Beden  Zihin ve Ruh Sağlığı Festivali 22- 25 Kasım tarihleri arasında Harbiye Askeri Müzesi’nde gerçekleşecek.  Festivalde  Doğal ve Sağlıklı yaşam üzerine seminerler, atölye çalışmaları, ürün ve hizmet tanıtımları, konserler ve etkinliklerin yanı sıra Cemil İpekçi, Ebru Şallı, Dr. Ender Saraç’ın da jürisini oluşturduğu bir diyet tatlı yarışması düzenlenecek. Festival kapsamında Renata Sibel Yolak’da kitabını imzalayacak. www.festivaistanbul.com

Golden Age dostları YSK’daydı

Golden Age Komisyonu, Şişli, Kurtuluş ve Caddebostan’dan kalkan servislerle 100 dostunu yine YSK’de buluşturdu. Giriş salonunda  çay ikramlarıyla sohbet ortamı bulan katılımcılar, daha sonra Rahel Ereskinazi’nin arkadaşlarıyla hazırladığı programı izlemek üzere yerlerine geçtiler. Eda Bardavit’in orguyla, Lizet Deadato’nun şarkılarla ve Sümbül Sonbahar’ın da gösterileriyle eşlik ettiği müzik ve sohbet dolu saatlerin ardından çekilişle bazı katılımcılara hediyeler verildi. Komisyon Başkanı Meri Maya tüm YSK Hanımlarına, ayrıca özenle hazırlanmış program için Rahel Ereskinazi ve arkadaşlarına teşekkür etti.

Mişne Tora Hanımlarının gezisi

Yoğun geçen bayram dönemi çalışmalarının yorgunluğunu atmak, kermes çalışmalarına yeni ve enerji ile başlamak için Mişne Tora Hanımlar Kolu 15 Kasım  Perşembe günü bir dayanışma gezisi düzenlediler.

Karadeniz kıyısındaki Garipçe Köyü’nde birlikte yemek yiyen hanımlar, daha sonra çevreyi gezdiler.

Hanuka Kutlamaları
Yehoram Gaon Konserleri

Yaklaşan Hanuka Bayramı dolayısıyla düzenlenen kutlamalar kapsamında, bu yıl müzikal bir ziyafet yaşanacak. Aşkenaz Cemaati ile Neve Şalom Kültür Merkezi'nin ortak projesi için, İstanbul'a davet edilen İsrailli şarkıcı Yehoram Gaon Neve Şalom Sinagogu'nda iki konser verecek.

Geçtiğimiz yaz, İzmir Beth İsrael Sinagogu'nun 100. yıl kutlamaları için İzmir'de bir konser veren sanatçıyı 700 kişi ayakta alkışlamıştı. Türkiye'de uzun yıllar konser vermeyen ve 35 yıl aradan sonra, önce doğduğu şehir İzmir'e, ardından da İstanbul'a davet edilen Yehoram Gaon'u, Neve Şalom'un büyülü ortamında izlemek ve davetiyeler ile ilgili ayrıntılı bilgi edinmek için Neve Şalom Kültür Merkezi'ni arayabilirsiniz: 0212 293 75 66

Mutluluklar dileriz...
Deniz Doris Eskinazi ile İlker Barouh evlendi
Fotoğraflar: Alberto Modiano

Gazetemiz geçmiş dönem imtiyaz sahibi İzidor Barouh’un torunu, geçmiş dönem İcra Kurulu Başkanı Yakup Barouh ve Dolly Barouh’un oğulları İlker ile Sima -  Hayim Eskinazi’nin kızları Deniz Doris 18 Kasım Pazar günü Neve Şalom Sinagogu’nda düzenlenen tören ile hayatlarını birleştirdiler. Barouh ve Eskinazi ailelerini kutlar, Doris ile İlker’e ömür boyu mutluluklar dileriz.