15 Kasim`da terör lanetlendi

2003 yılının 15 Kasım Cumartesi günü Şişli Beth İsrael ve Neve Şalom sinagoglarına yönelik bombalı terör saldırılarında yaşamlarını yitiren 25 kişi, saldırının dördüncü yıldönümünde Şişhane Meydanı`nda düzenlenen bir törenle anıldı

Kültür
9 Ocak 2008 Çarşamba
Beyoğlu Belediyesi’nin düzenlediği anma törenine, Hahambaşı Rav İsak Haleva, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mustafa Çağrıcı, Beyoğlu Kaymakamı Hasan Şenses, Şişli Belediye Başkan Yardımcıları, saldırıda yaşamlarını yitirenlerin aileleri ve vatandaşlar katıldı.
Şişhane Meydanı’ndaki Barış Anıtı’na çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile başlayan törende konuşmalar yapıldı.
Hahambaşı Rav İsak Haleva; “Bugün burada ırk, din, dil, cinsiyet ve renk farkı gözetmeksizin bir araya gelebiliyor, bu canice saldırıyı lanetleyebiliyor, bu tür hunharlıklar karşısında tek vücut olarak dikilebiliyoruz” dedi.
İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mustafa Çağrıcı; Müslüman, Yahudi ve Hıristiyanların bu ülkede yüzyıllardır barış içinde yaşadıklarına değinerek, “21. yüzyılın ortak değerlerini de katarak beraber yaşamaya devam edeceğiz” ifadesini kullandı.
Terörün toplumun birlikteliğini hedef alan saldırılar olduğunu belirten Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Her yıl düzenlenen törenlere katılımın artması, onların amaçlarının boşa çıktığını gösteriyor” dedi.