İsrail`den iş firsatlari...

Dani Rodrik Ticaret`in toplum refahına katkısını arttıracak yenilikçi yaklaşımlar üzerine yaptığı çalışma için ödüllendirildi. Sosyal Bilimler Araştırma Kurulu (SSRC), yeni tesis edilen Albet O. Hirschman Ödülü`nün ilk sahibinin Harvard Üniversitesi uluslararası Siyaset Ekonomisi Profesörlerinden Dani Rodrik olduğunu açıklad&#

Ekonomi
9 Ocak 2008 Çarşamba

Betül BİLMEN
Nur ŞAUL BARAKAS

Ekonomi Sayfası olarak, genç girişimciler ve yeni iş sahalarında çalışmalar yapmak isteyenler için İsrail Ticari Ataşeliği ile yaptığımız çalışmalar sonucunda iki ülke arasında kurulabilecek ve geliştirilebilecek iş ortaklıklarını sizlerle paylaşmak istedik.  Geçen yazılarımızdan da hatırlayacağınız gibi, son bir yıldır sağlık sektöründeki yeni kurulumlar ve buna bağlı olarak tıbbi cihaz ithalatı hızla gelişiyor. Fuarlar aracılığı ile birçok işbirliği sağlanıyor. Sağlık alanının yanı sıra, ithalat ve ihracat gerek digital platformda gerekse dış ticaret danışmanlığında oldukça etkin durumdadır. Bu hafta, altı yeni işbirliğiniden söz etmek istiyoruz.


Şirket Adı: M. Feingersh & Co Ltd.
İlgili Kişi:  Yossi Brand

E- Mail: yossi@mfcl.co.il
Kuruluş Yılı: 1968
İş Kolu: Sağlık Ürünleri İthalatı
Açıklama: M. Feingersh & Co Ltd. Israil’in en büyük O.T.C (reçetesiz ilaç grubu) ürünlerini ithal eden ve pazarlayan firmalarından biridir. Dünynın dört bir yanındaki onlarca firmayı ve ürününün mümessilliğini ve ürünlerin Israildeki eczalere dağıtımını yapmakta olan M. Feingersh & Co Ltd. ithal edilecek farklı ürünler aramaktadır.


Şirket Adı: ALMH – Foreign Trade Management Ltd.
İlgili Kişi:  Lea Levy, CEO
 
 
E- Mail: LEAL@ALMH.CO.IL
İş Kolu: Lojistik, ihracat ve ithalat için için dış ticaret danışmanlığı ve dış kaynak kullanımı.
Açıklama: ALMH LTD.,ithalat ve ihracat konusunda danışmanlık ve yönetim hizmeti sunar.  Dış ticarette büyümeyi amalayan firmalar için ürünlerin satış noktasından alış noktasına kadarki tüm prosedürler için lojistik servisini gerçekleştirir.
İş Ortakları: Üreticiler, pazarlama şirketleri, acentalar ve distribütörler

Şirket Adı: Skyrad Ltd.
İlgili Kişi: Dr. Ori Faran

 
E- Mail: info@skyrad.co.il
Web sitesi: www.skyrad.co.il
Kuruluş Yılı: 1997
İş Kolu: Skyrad kişiyi güneş ışınlarına fazla maruz kaldığı zaman uyaran kişisel UV uyarıcı bandı için distribütör aramaktadır.
Açıklama: Bant farklı şekillerde kesilebilen polimerden yapılmıştır. Kullanıcı bandın üstünü koruyucu güneş kremi ile kapladığında, bant cilt gibi güneş kremini emer ve kabul edilenin üzerinde UV ışını kremin içine işlediği anda farklı bir renge dönüşerek kremin tekrar sürülmesini için uyarır verir. Bandin acık, normal ve koyu ten için üç seçeneği bulunmaktadır.

Şirket Adı: Focus Centered Media Ltd.
İlgili Kişi: Micky Ben Shitrit ve/veya Assaf Wollman 
 
E- Mail: micky@focus- media.tv ve/veya assaf@focus- media.tv
Web sitesi: www.focus- media.tv
Teklif Özeti: Dijital Tabel ve Kiosk Sistemleri Çözümleri
Açıklama: Focus Centered Media Ltd. basın, dijital tabela ve gazete kulübeleri için özel elektronik sistemlerin planlama, tasarım, üretim, entegrasyon, ithalat ve ihracatını yapmaktadır.
Telekomünikasyon, iç ve dış mekanlar için dijital tabelalar için ileri teknolojili tasarım ürünleri çözümlerini sunar.
Potansiyel İş Ortakları: Distribütörler,acentalar, bankalar, oteller, üniversiteler, perakendeciler, eğlence merkezleri vs.
İş alanı:  Planlama, tasarım, üretim, entegrasyon, ithalat ve ihracat.

Şirket Adı: Shakra Exporting, Importing and Marketing
İlgili Kişi:  Abu Shakra Alaa

E- Mail: shakra@017.net.il
Kuruluş Yılı: 1976
Teklif Özeti: Şurup ,meşrubat ve kahve ihracatı
Açıklama: Her tür şurup, meşrubat, espresso, türk kahvesi ve kakuleli (cardamom) kahve üreticisi olan Shakra Exporting, Importing and Marketing, ürünlerini ihraç etmek istemektedir.

Şirket adı: A. B. BABY
İlgili kişi:  Mr. Avi Blumenthal  

 
E- Mail: AVI23B@GMAIL.COM
Web sitesi: WWW.PINOBABY.CO.IL
İş Kolu:  Bebek Ürünleri İthalatı
Açıklama: Bebek esyaları, oyuncakları, arabaları ithal etmeyi amaclayan A. B. BABY ithal edilecek ürün aramaktadır.