Formula 1`de bir skandal daha

WTA sezonunun kapanış turnuvası olan Sony Ericsson Şampiyonası`nı, finalde Rus Maria Sharapova`yı 2- 1 yenen dünya klasmanının bir numarası Belçikalı Justine Henin, üst üste ikinci kez kazandı.

Spor
9 Ocak 2008 Çarşamba
Formula 1 dünyasında 'teknoloji casusluğu' iddiaları gündemden düşmüyor. Bu kez Renault takımı hakkında, McLaren'a ait gizli bilgileri kullandığı iddiasıyla soruşturma açıldı.
Uluslararası Otomobil Sporları Federasyonu (FIA), Formula 1 takımlarından ING Renault'u diğer bir F1 ekibi McLaren Mercedes'in teknik bilgilerini yasa dışı yollardan elde ettiği iddiasından dolayı 6 Aralık tarihinde ifade vermeye çağırdı.
2006 Eylül- 2007 Ekim tarihleri arasında McLaren'e ait olan gizli bilgileri ve belgeleri yetki almadan kullanmakla suçlanan Renault takımının, McLaren'in hidrolik kontrol, soğutma, yağ değiştirme, yakıt sistemlerindeki bilgilerini çaldığı öne sürülüyor.
Bu dönemde Fransız ekibi 2006 yılında markalar ve sürücüler şampiyonluğunu da kazanmıştı. Uluslararası Spor Konseyi, Renault hakkındaki kararını 6 Aralık’ta Monaco'daki toplantısında verecek. Bu gelişme üzerine bir açıklama yapan Renault yetkilileri ise saklayacak bir şeyleri olmadığını belirterek, "Olay bize yansıltığından beri FIA ve McLaren ile görüşmelerimiz gayet açık bir şekilde sürüyor" denildi.
F1'de bu sezon yaşanan en büyük casusluk skandalında Ferrari'nin teknik bilgilerini çalmakla suçlanan McLaren Mercedes, 100 milyon dolar para cezası alıp, F1'in markalar şampiyonasından ihraç edilmişti.
Yapılan yorumlarda, Renault'ya yapılan suçlamanın McLaren Mercedes'de yaşanan skandalın bir devamı olabileceği ifade ediliyor.