Gonzalez Federer`i ilk kez üzdü

WTA sezonunun kapanış turnuvası olan Sony Ericsson Şampiyonası`nı, finalde Rus Maria Sharapova`yı 2- 1 yenen dünya klasmanının bir numarası Belçikalı Justine Henin, üst üste ikinci kez kazandı.

Spor
9 Ocak 2008 Çarşamba

Fernando Gonzalez, ATP Masters Tenis Kupası'nda karşılaştığı dünya klasmanının bir numarası Roger Federer'i 2- 1 yenerek rakibiyle oynadığı 11. maçta ilk galibiyetini elde etti
Çin'in Şangay kentinde devam eden yılın en başarılı 8 erkek tenisçisinin mücadele ettiği Sezon Sonu Masters Kupası'nda Kırmızı Grup'ta ilk maçlar oynandı.
7 numaralı seri başı Fernandoz Gonzalez, dünya klasmanının bir numarası Roger Federer'i yenerek önemli bir sürprize imza atti.
Oldukça çekişmeli geçen karşılaşmada 1- 0 yenik duruma düşen Şilili raket, sonraki iki seti 7- 6 ve 7- 5'lik sonuçlarla alarak rakibini 2- 1 yendi. Bu sonuçla Gonzalez, daha önce 10 kez yenildiği Federer’e karşı ilk galibiyetini elde etti.
Son şampiyon Federer ise, 25. Master Tenis Kupası maçında üçüncü yenilgisini aldı.
Grupta oynanan diğer karşılaşmada, 5 numaralı seri başı ABD'li Andy Roddick, 4 numaralı seri başı Nikolay Davydenko'yu, 6- 3, 4- 6 ve 6- 2'lik setlerle 2- 1 yendi.