Netanyahu: ‘Annapolis tehlikeli`

Arafat`ın ölümünün üçüncü yıldönümünde El- Fetih tarafından Gazze`de düzenlenen gösteri Hamas tarafından kana bulandı

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba

Olmert Hükümeti’nin herşeyi açığa vurup sonucunda terörle karşılaştığını belirten muhalefet lideri Binyamin Netanyahu, Şas’ın ruhani Lideri Rav Ovadya Yosef ile pazartesi günü yaptığı toplantıda Olmert’e uyarıda bulundu
Kudüs’e Annapolis Barış Konferansı’na karşı birleşik cephe oluşturmak için gelen muhalefet lideri ve Likud Partisi Başkanı Binyamin Netanyahu, Rav’ı evinde, Knesset üyesi Gideon Sa’ar ile birlikte ziyarete etti. ABD sponsorluğunda düzenlenen Ortadoğu Barış Konferansına karşı Şas Partisi’ne destek olan Netanyahu, Rav Yosef’e Annapolis Konferansı’nın İsrail için tehlikeli olduğunu belirtti. Netanyahu açıklamasında “Herşeyi verip karşılığında hiçbirşey almıyorlar” söyleminde bulundu.
Rav Yosef, Netanyahu’ya iyi niyet dileklerini bildirdikten sonra konuyu Başbakan Ehud Olmert ile bu konudaki çekinceleri üzerinde konuştuğunu belirtti. Bazı konularda Netanyahu ile hemfikir olduğunu bildiren Rav, Annapolis konferansındaki tehlikeler için Şas Partisi olarak hükümeti daha önceden de uyardıklarını söyledi.
Toplantıya, Şas’ın Başkanı ve Ticaret Bakanı Eli Yishai de katıldı. Yishai, Barış Konferansı konusu gündeme geldiğinden beri, Şas’ın halka ve siyasilere böyle bir girişimin olası tehlikeleri hakkında uyarıda bulunan ilk topluluk olduğunu bildirdi. Geçtiğimiz çarşamba günü Yishai, İsrail Beiteinu Başkanı ve Stratejik İlişkiler Bakanı Avigdor Lieberman ile görüştü. Yishai, Lieberman’a “Diğerlerine konuştuğum gibi size de konuşacağım,  bu görüşmeye ihtiyaç yok” dedi.