Ulus Özel Musevi Okullari haberleri Mustafa Kemal Atatürk saygiyla anı

Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 69.yılında Ulus Özel Musevi Okulları İlköğretim ve Lise öğrencilerinin Amram Oditoryumu`nda düzenlediği özel bir törenle anıldı.

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba
Tören; kişiliği, dehası, askerliği, komutanlığı ve etkileyici karakteri ile tüm dünyaya örnek olan Ata’ya saygı duruşuyla başladı.  Ata’nın hayatını ve yaptığı yenilikleri anlatan film gösteriminin ardından, ilköğretim ve lise koroları lirik dans gösterileri eşliğinde Ata’nın sevdiği şarkıları, şiirleri seslendirdi. Lise İngilizce Öğretmeni Mrs. Emma Snow konuşmasında: “Böyle  kahramanları olduğu için Türk ulusuna saygı ve hayranlık duyuyorum.” dedi. Türkiye’de yaşayan bir yabancı gözüyle dünya tarihinde böylesine bir lidere sahip olmanın ayrıcalığını “Türkiye’de yaşayan biri olarak yıllar boyunca Atatürk hakkında düşünme fırsatım oldu.  Her gün sınıfta asılı resmine baktım ve şehrin her tarafında heykellerini gördüm. Kitaplar okudum, internette araştırma yaptım.  O’nun için önemli olan yerleri ziyaret ettim.  O’nu tanıdıkça neden böylesine büyük ulusal bir kahraman olduğunu anladım. Bu ve benzeri konularda uzun uzun konuşabilirim; ama sizler zaten O’nun başarılarını benden çok daha iyi biliyorsunuz.  Bu nedenle bugün sizlerle daha kişisel bir şey paylaşmak istiyorum. Böyle kahramanları olduğu için Türk ulusuna saygı ve hayranlık duyuyorum. Türklerin bayraklarına ve Ulusal Marşına duydukları saygı da beni çok etkiliyor. Pek çok yabancı gibi ben de ulusça duyduğunuz gururunuza gıpta ediyorum ve bunun Atatürk’ten kaynaklandığını düşünüyorum.” sözleriyle dile getiren Lise İngilizce öğretmeni, öğrenciler ve öğretmenler tarafından uzun süre alkışlandı.  Tören öğrenci birliklerinin “Bu gözler baktıkça, bu yürekler attıkça izindeyiz Atam” sözleriyle sona erdi. 

İlköğretim  ve Lise Münazara Grupları ikinci turda
Ulus Özel Musevi Okulları İlköğretim ve Lise münazara takımları Beşiktaş İlçesi Münazara Yarışması’nda ikinci tura çıktı.
 İlköğretimde; “Başarıya ulaşmada zeka mı önemlidir, çalışmak mı?” konulu münazarada “Çalışmak önemlidir.” tezini, lisede ise “Kişinin gelişmesinde eğitim mi yoksa ceza mı daha etkindir” konusunda “eğitim etkindir” tezini başarıyla savunarak münazaraları kazanan UÖMO öğrencilerine ikinci turda  başarılar diliyoruz.

İlköğretimde bir yenilik: Kariyere ilk adım projesi
Ulus Özel Musevi Okulları İlköğretim 8. sınıf öğrencilerine bu yıl yepyeni bir fırsat sunuyor. UÖMO İlköğretim Türkçe Bölüm Başkanı Zeynep Adıgüzel 8. sınıf öğrencilerini başarıya motive etmek,  onlara gelecekle ilgili hedef belirlemelerinde yardımcı olmak ve meslekleri tanıtarak meslek seçimleriyle ilgili doğru karar vermelerini sağlamak amacıyla bu yıl ilk defa böyle bir çalışma başlattıklarını belirtti. 
 Adıgüzel ayrıca: “Öğrencilerimizin kendilerine uygun ve bilinçli birer kariyer planı yapmalarını ve gelecekte mesleklerinde başarılı bireyler olmalarını sağlamak amacıyla İlköğretim 8. sınıflarda “Kariyere İlk Adım” projesini başlatıyoruz. Bu projeyle öğrencilerimiz her ay alanında uzmanlaşmış kişilerin kariyer öykülerini öğrenerek meslekleri daha yakından tanıma fırsatı bulacaklar ve erken yaşta mesleki seçim için ilk düşüncelerini oluşturacaklar” diyerek öğrencilerini ilköğretimden başlayarak geleceğe hazırladıklarını belirtti.
Avukat Niso Morhayim bu projenin ilk konuğu oldu. 1 Kasım Perşembe günü öğrencilerle bir araya gelen Morhayim, hukuk alanında kariyer yapmayı planlayan öğrencileri bilgilendirerek, onların merak ettiği konuları örnekler vererek cevaplandırdı.