Hingis`ten üzen veda!

David Nalbandian, Madrid Masters`dan sonra Paris Masters Tenis Turnuvası`nı da kazandı. Finalde Rafael Nadal`ı 2- 0 mağlup eden Arjantinli raket, dünya klasmanında dokuzuncu sıraya yükseldi.

Spor
9 Ocak 2008 Çarşamba

Dünyanın eski bir numarası güzel raket Martina Hingis beklenildiği üzere perşembe akşam saatlerinde tenis kariyerine 2. kez noktayı koydu. Hingis veda açıklamasında, pozitif çıkan kokain testinin üzerine atılmış olan acımasız bir iftira olduğunu ifade etti!
Hingis, "Yapılan testin sonuçlarının pozitif çıktığı doğru ancak asla uyuşturucu kullanmadım. Bu sebeple de kendimi fazlasıyla masum ve rahat hissediyorum. Tenisi bırakma kararı almamın sebebi doping karşıtı otoritelerle mücadele etmek istemememdir. Ayrıca yaşım ve yaşadığım sağlık problemleri de beni profesyonel tenisi noktalamak zorunda bırakmıştır."  "Hayatım boyunca beni en çok korkutan şey uyuşturucu olmuştur. Yapılan testin sonucunu duyduğumda şok oldum ve inanamadım. Wimledon'da verdiğim idrar örneğiyle ilgili bazı tutarsızlıklar var. Avukatım verilen örnekte bulunduğu iddia edilen kokainin benim örneğime ait olup olmadığından bile şüphe duyduğunu belirtti."  "Hayatımın kalan bölümünde doping karşıtları ve yetkililerle savaşmak istemiyorum. Ben suçsuz olduğumu biliyorum ve bu da bana yeter. İçinde bulunduğumuz durumu düşünecek olursak dolduruşa gelip işi üst mahkemeye taşımak ve mücadele etmek istemiyorum."
Bayan tenisinin efsane isimlerinden 27 yaşındaki İsviçreli eski şampiyon Martina Hingis, 2007 Wimbledon sonrası verdiği idrar örneğinde kokain maddesine rastlandığını ve profesyonel tenisi bıraktığını açıkladı. Asla uyuşturucu ve doping kullanmadığını belirten Hingis, yaşı ve yaşadığı sağlık problemlerini düşünerek daha fazla mücadele etmeyeceğini ve sporu bırakacağını dile getirdi.
"Yapılan testin sonucunun pozitif çıktığını duyunca, şok geçirdim ve itiraz ettim. Yaşadıklarım motivasyonumu da etkiledi. Gelecek 7- 8 senemi doping komiteleriyle mücadele ederek geçirmek istemiyorum."
WTA adına bir açıklama yapan Larry Scott ise "Aksi kanıtlanana kadar tüm oyuncular masumdur, bu sebeple şu aşamada bir açıklama yapmak doğru olmaz" dedi.  İsviçre Tenis Federasyonu Basın Danışmanı ise  konuyla ilgili olarak "Federasyonumuz dopinge her anlamda karşıdır ve ilaçlar sporun bir parçası olamaz. Duyduklarımız bizleri de fazlasıyla üzdü ancak olayın detaylarını tam olarak öğrenmeden açıklama yapmamız söz konusu olamaz" dedi.
Martina Hingis tenise veda konuşmasını "Artık benim adıma tenisseverler için yapılacak tek şey kaldı, bana gösterdiğiniz ilgi ve sevgi için çok teşekkür ederim. Sizleri temin ederim ki asla doping veya uyuşturucu kullanmadım" sözleriyle noktaladı.