Euroleague`de 2. hafta maçlari

Avrupa`nın en ünlü coachlarından, Efes Pilsen head coach`u David Blatt`i bir de insanlığı, karakteri ve düşünceleriyle tanımanızı istedik… İşte Blatt`ten bazı hayat dersleriVedat LEVENT

Spor
9 Ocak 2008 Çarşamba

ULEB Avrupa Ligi'nde 2. hafta maçları tamamlandı. B Grubu'ndaki temsilcimiz Efes Pilsen, Milano'yu İstanbul'da 80- 70 mağlup ederken, C Grubu'nda yer alan Fenerbahçe Ülker deplasmanda Barcelona'ya 82- 67 yenildi
Euroleague'de 2. hafta maçları geride kaldı. B Grubu'nda yer alan Efes Pilsen, Cibona mağlubiyetiyle başladığı ligde ikinci maçında İtalya'nın Armani Jeans Milano takımını 80- 70 yenerek ilk galibiyetini aldı. Diğer temsilcimiz Fenerbahçe Ülker ise deplasmanda karşılaştığı AXA Barcelona'ya 82- 67 mağlup oldu.
B Grubu'nda Unicaja Malaga evinde, ilk maçta Efes Pilsen'i yenen Cibona Zagreb'i 102- 64 gibi farklı bir skorla yenmeyi başardı.
Yunanistan'da oynanan C Grubu mücadelesinde son şampiyon Panathinaikos, Almanya'nın Brose Baskets takımını  zor da olsa 66- 61 yenerek 2'de 2 yaparken, Panathinaikos gibi ikinci maçından da galibiyetle ayrılan bir başka takım ise A Grubu maçında Siena'yı 74- 70 yenen Rusya'nın CSKA Moskova takımı oldu.

Cibona fark yedi
İlk hafta maçında Efes Pilsen'i mağlup eden Cibona Zagreb, konuk olduğu Unicaja Malaga karşısında haftanın en farklı yenilgilerinden birini elde etti.
Yüzde 46 üç sayı yüzdesiyle oynayan ve ribauntlarda rakibini ikiye katlayan Malaga, maç sonunda 102- 64'lük sonuçla gülen taraf olurken, Davor Kus 23 dakikada ürettiği 23 sayı ile sahanın en skorer ismiydi. Cibona'da ise Kelley 14, Ayuso ise 13 sayıyla oynadı.

Maccabi mağlup
8 Kasım’da  Tel- Aviv’de Efes Pilsen’le oynayacak olan İsrail temsilcisi Rus rakibi karşısında hiçbir varlık gösteremedi.
Maçın tamamına yakın zamanını mağlup oynayan Maccabi tüm periyotları mağlup tamamlamasının yanı sıra sahadan da
 Lietuvos-  Macc.T- A  92- 74 gibi farklı bir skorla mağlup ayrıldı.
Lietuvos Ritas ,adına en skorer isimler Arturas Jomantas 19, Mindaugas Lukauskis 16, Hollis Price 15 olurken;konuk takım
Maccabi,adına da Will Bynum 14, Nikola Vujcic 12 en skorer isinler oldu.