Af Örgütü Gazze raporunu yayinladi

Cumartesi günü Belgrad`ın merkezinde bulunan Staro Sajmiste`de konser vermesi beklenen İngiliz grup Kosheen, Simon Wiesenthal Merkezi`nden ve yerel mercilerden gelen şikayetler üzerine konserini iptal etti ve internet sitesinde bir özür yazısı yayınladı

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba

Uluslararası Af Örgütü yayınladığı Gazze Raporu’nda, 2007 yılı bitmeden Filistin topraklarında Hamas ile El- Fetih çatışmaları yüzünden 350 kişinin öldüğünü açıkladı

Uluslararası Af Örgütü yayınladığı Gazze Raporu’nda, Filistin topraklarındaki ciddi insan hakları ihlallerine dikkati çekti.
Örgüt, Gazze Şeridi'nin kontrolünü haziran ayında ele geçiren Hamas'ın giderek daha çok keyfi tutuklamalar ve işkenceye başvurduğunu savundu. Rapora göre Hamas ile El- Fetih arasındaki çatışmalarda 350 kişi öldü.
''İşgal altındaki iç mücadelelerin yıktığı Filistin toprakları'' başlıklı raporda, Filistin Özerk Yönetimi Lideri Mahmud Abbas'a bağlı El- Fetih'in güvenlik güçlerinin ise, kontrolü elinde bulundurduğu Batı Şeria'da Hamas yandaşlarını keyfi gözaltına aldığını kaydetti. El- Fetih militanlarının adam kaçırma, kundaklama ve diğer saldırılarını önlemek için hiçbir önlem alınmadığı bildirildi.
57 sayfalık raporda, Hamas ve El- Fetihli tüm Filistinli yetkililerden kimsenin cezalandırılmaması durumuna bir çözüm bulunması istendi. 2006 yılı başından itibaren El- Fetih ile Hamas'ın insan hakları ihlallerinin incelenmesi için bağımsız uzmanlardan oluşan bir komisyonun kurulması talep edildi.
Merkezi Londra olan Uluslararası Af Örgütü’nün raporunda, Filistinli yetkililerin kurulacak komisyonun tavsiyelerine uyması da istendi.