Toplumdan haberler

Geçtiğimiz hafta İstanbul`a gelen İsrail`in yeni Türkiye Büyükelçisi Gabby Levy, İsrail`in İstanbul Başkonsolosu Mordehai Amihai, Konsolos Michal Gur Aryeh ve Büyükelçi sözcüsü Amit Zarouk eşliğinde1 Kasım Perşembe günü Hahambaşı Rav İsak Haleva ile makamında görüştü.

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba

Yıldırımspor Kulübü seminerleri devam ediyor
Yıldırımspor Kulübü Hanımlar Kolu üyesi İda İstroti’nin düzenlediği kişisel gelişim seminerleri büyük ilgi görüyor. Fizik tedavi uzmanı Metin Hara’nın "Tamamlayıcı tıp" konulu tanıtım semineri sezonun ilk faaliyetlerinden oldu.
Bu seminerin değişmek isteyenlere yönelik olduğunu belirten Hara, kişinin bilincinin sadece %1'ini kullandığını, kalan %99'un bilinçaltı olduğunu söyledi ve bunu görebilmenin önemine değindi. Beş hafta sürecek olan atölye çalışmasında katılımcılar vücutları ile nasıl konuşabileceklerini, ona nasıl hükmedebileceklerini, kendi hastalıklarına nasıl şifa bulabileceklerini ve nasıl değişebileceklerini öğrenecekler. 
Yine geçtiğimiz hafta YSK üyeleri  Psikolog Esin Acıman'la keyifli bir sohbette buluştu. Konuşmasına Cahit Sıtkı Tarancı'nın 'Otuzbeş Yaş' şiirini okuyarak başlayan Acıman, 21.yüzyıl için yeni bir mutluluk tanımlaması yapılması gerektiğini vurgulayarak bu yeni duruma adapte olunarak mutlu olunabileceğini söyledi.
Ölüm, hastalık, ayrılık, para kaybı gibi somut olayların her insanı mutsuz edeceğini fakat mutluluğun garantisi olmadığını ve her insana göre değişebileceğini belirtti.
Konuk konuşmacı, cinsellik, huzur, aidiyet duygusu, tatmin, memnuniyet, gururlanma, güven duygusu, umut, affetmek ve yeni bir sayfa açabilme kararının gerçek mutluluğun on şartı olduğunu da sözlerine ekledi.

Golden Age dostları YSK’daydı
Golden Age Komisyonu sezonun ilk faaliyetini 25 Ekim günü  Yıldırım Spor Kültür Derneği’nde gerçekleştirdi.
Güne özel hazırlanan Rahel Ereskinazi, Lizet Deadato ve İzi Eli eşliğinde, 50 kişilik Golden Age dostları hoşça vakit geçirdi. Çay ikramları ile sohbet ortamı da bulan katılımcılar rutin faaliyetlerin yeniden başlamış olmasından memnundu.
Golden Age Komisyonu Başkanı Meri Maya,  ev sahipliği yapan YSK Yönetim Kuruluna teşekkür ederek, Hanımlar Kolu Başkanı Viket Bahar’a bir sertifika sundu.
Rahel Ereskinazi’ye de güne kattığı anlam, renk ve manevi katkıları için ayrıca teşekkür etti.

Reneta Sibel Yolak konuk konuşmacı oldu
Reneta Sibel Yolak geçtiğimiz hafta Acarkent Doğa Koleji’ne konuk konuşmacı ve seminer öğretmeni olarak davet edildi. Konuşmasının ardından Yolak, öğrencilerin sorularını cevaplandırdı.
Yolak ayrıca Profilo Alışveriş Merkezi bünyesindeki Njoy Spor Kulübü’nde sağlık ve yaşam konulu bir seminer verdi ve yeni çıkan kitabını imzaladı.

Dostluk Yurdu Derneği’nden haberler

Dostluk Yurdu Derneği Hanımlar Komisyonu 2007- 2008 sezon açılışını kasım ayı içinde gerçekleştirecek.
“Tiyatro hayatın aynasıdır” adlı skeci iki kez sahneleyecek olan hanımlar, bilgi almak isteyenlerin dernek sekreterliğini arayabileceklerini belirttiler.