3. Limmud Kültür Festivali`nde farkliliklarimizla bir aradaydi

Bu yılki Limmud Kültür Festivali 3- 4 Kasım tarihlerinde gerçekleşti. 7`den 77`ye katılımcılarla, öğrenmenin yaşının olmadığı günde, seminerler verildi, sergi ve atölyeler düzenlendiDavid OJALVO

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba
3. Limmud Kültür Festivali, bu yıl 3 Kasım Cumartesi akşamı Hahambaşı Rav İsak Haleva’nın da katıldığı bir kokteyl ile başladı. Saat 18.00'den itibaren mekâna gelen katılımcılara “hoş geldiniz” mesajını, Amram Oditoryumu'nda Mara Gülerşen ve Laurie Levi verdi. Açılış konuşmasında, 3. Limmud'un Aşkenaz Cemaati'nin katkılarıyla David Ben- Gurion'un doğumunun 120. yılı anısına ithaf edildiğinin dile getirilmesinin ardından Ben- Gurion'un hayatını aktarıldı. Limmud'un mucizelerden söz ettiğini ifade eden Gülerşen ve Levi, 3. Kültür Festivalini “farklılıklarımızla bir aradayız” sloganı ile duyurdular, sahneye piyano sanatçısı Anjelika Akbar'ı davet ettiler. Anjelika Akbar Mangore'den “La Cathedrale”, Albinoni'den “Adagio”, Grieg'den “Holber zamanından”, Vivaldi'den “Spring volume 1” ile kendi besteleri “Çintamani”, oğlu için yazdığı “Yüreğin Valsi”ni ve son olarak Yahudi bestelerinden oluşan sürpriz bir potpuriyi çaldı. Katılımcıların büyük bir keyifle dinlediği konser sonrası Loni Hanalel, günün organizasyonunu düzenleyen Cina Alkaş ve ekibini başarılarından ötürü kutladı. Ardından açılış konuşmasını yapmak üzere bir dönemler farklı ülkelerde büyükelçilik görevi yapan, İsrail'in resmi sözcülerinden Avi Pazner'i sahneye çağırdı. Pazner’in, “21. yüzyılda İsrail'in diplomatik ve stratejik zorlukları” hakkındaki konuşmasıyla, Limmud'un ilk akşamı son buldu. 

4 Kasım Pazar
4 Kasım Pazar sabahı saat 9.30'dan itibaren Limmud katılımcıları yeniden bir araya geldi. Yaklaşık bine yakın kayıt alan Limmud'da yoğun katılım oldu. Ekipte, 60 kişilik bir kadro çalıştı. Günün programını, Melis Kuruner ve Yoel Levi tanıttı, 1. ve 2. Limmud'a konuşmacı olarak katılan ve trafik kazasında hayatını kaybedilen Hayim Azses de anıldı. Katılımcılar saat 11:00’den itibaren başlayan etkinliklere girmek üzere Limmud 2007 kitapçığından yardım aldılar. Bu yılın tanıtım kitabı, genç yaşta aramızdan ayrılan Şeli Fins'in anısına ailesi ve arkadaşları tarafından hazırlandı. Seminer ve grup çalışmaları sabah ve öğleden sonra, beş oturumda gerçekleşti. Öğlen ve akşam yemekleri, Barınyurt tarafından sunuldu; Limmud kafelerde içecek ve yiyecek masaları hazırlandı. Gözlem Kitabevi'nin yer aldığı bölümde katılımcılar yeni yayınları edinme şansını yakaladılar. Her yıl olduğu gibi konuklar ve konuşmacılar “sohbet köşeleri”nde buluştu.
Saat 18:30'dan itibaren kapanış etkinlikleri, Pixus tarafından gün içinde çekilen video kayıtlarının sunumuyla başladı. Ulus Özel Musevi Okulları korosu sahne aldı. Yinon Muallem ile Jozi Levi'nin perküsyon atölyelerine  iştirak eden ekiplerin gösterileri izleyicileri coşturdu. Cenk Rofe ve Mirit Felba Varon ekibiyle küçük bir müzikal, Randy Esen ve Limmud'un caz atölyesi katılımcıları bir dinleti sundular. Akşam yemeğinden sonraki parti, Cenk Rofe'nin şarkılarıyla son buldu.