Toplumdan haberler

65 yaş ve üstü cemaat üyelerinin yaşam kalitelerini yükseltmek, sosyal yaşamdan kopmamalarını sağlamak ve gittikçe zorlaşan hayat koşullarının yıpratıcı etkilerini azaltmak amacıyla oluşturulan “Türkiye HahambaşılığıGolden Age” Komisyonu, üye sayısını her geçen gün arttırmaya devam ediyorSibel KONFİNO&nbs

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba

UÖMO’da Cumhuriyetin 84.yıl coşkusu
Ulus Özel Musevi Okulu ilköğretim ve lise öğrencileri Cumhuriyetin 84.yılını coşkuyla kutladı. Tören, Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’e saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. UÖMO İlköğretim korosunun seslendirdiği cumhuriyet şarkılarının ardından kürsüye Lise Coğrafya öğretmeni E.Öztürk davet edildi. Öğrencilere “Cumhuriyetin ışığında, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı bireyler olarak yetişen sizlerin sonsuza dek cumhuriyeti koruyacağına inanıyor ve geleceğe umutla bakıyoruz” diyerek seslenen Öztürk uzun süre alkışlandı. Törene, Atatürk’ün milletiyle birlikte yaptığı milli mücadeleyi anlatan film ile devam edildi. Film Amram Oditoryumu’nun tamamını dolduran öğrenciler tarafından büyük bir ilgi ve coşkuyla izlendi.Lise Hazırlık sınıfı öğrencilerinin sunduğu Cumhuriyet Oratoryosu’nda ise öğrenciler, Kurtuluş Savaşı Dönemi’nde yaşanan olayları, kahramanlıkları ve Türk kadınının fedakarlıklarını anlattılar.
Cumhuriyet kavramının sadece gelenekselleşmiş törenlerin tekrarlanmasından ibaret olmadığını, cumhuriyetin yaşam şekli olması gerektiğini şiirleri ve konuşmalarında özellikle vurgulayan öğrenciler, törenin sonunda Atatürk ilkelerine bağlı kalacaklarına ve daima  cumhuriyeti koruyacaklarına ant içtiler.

İYD Pansiyonerleri Sarıyer’de
24 Ekim Çarşamba günü İhtiyarlara Yardım Derneği pansiyonerleri gezi komisyonu başkan ve gönüllü üyeleri ile Sarıyer’e giderek gönüllerince eğlendiler. Gönüllü üyelerden Rozi Ojalvo, Ceni Zakuto ve Robert Elmas’ın da katıldığı gezide pansiyonerler neşeli sohbetlerle yolculuk yaptılar. Sarıyer’de Mer Restaurant’ta yenen öğlen yemeğinin küçük bir yürüyüş yaptılar. Öğleden sonra Sarıyer’de otobüslerle dolaşan Barınyurtlular güzel bir öğlen yemeği yemenin, denizi seyretmenin mutluluğu ile yurda döndüler.

İvo Molinas Kanaltürk’e konuk oldu
Kanaltürk televizyon kanalında Gazeteci -  Yazar Mine Kırıkkanat'ın yönettiği 'Kiosk' adlı programın 28 Pazar günkü bölümüne  gazetemiz Başyazarlarından İvo Molinas ve Azerbaycanlı gazeteci  Mais Alizade konuk oldular.
Molinas, Lozan Anlaşması, Türk delegasyonunda bulunan Hayim Nahum Efendi  ve Yahudilerin feragat ettikleri maddelerle ilgili Mine Kırıkkanat'ın sorularını yanıtladı.
Kırıkkanat, programı Tünelin Ucu köşesinin çizeri İzel Rozental’in karikatürüne yer vererek  kapadı.

YSK’da kişisel gelişim seminerleri devam ediyor
Yıldırımspor Kulübü’nde gece seminerlerinin ilki Esin Acıman ile başlıyor. Acıman, daha verimli, daha dengeli, daha uyumlu ve üretken,daha yaratıcı ve huzurlu,kısaca daha mutlu bir aile adına yapılabilecekleri konuklarla paylaşacak.
Çapa Tıp Fakültesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümü'nden mezun olduktan sonra "Tamamlayıcı Tıp" eğitimi alan Metin Hara 'Düşünce gücüyle vücudunuza hükmetmenin yolları' konulu bir tanıtım seminerinden sonra dört haftalık bir workshop düzenleyecek. Ayrıca Vivyan Saragosi ile "Yaratıcı Dans", Tuğba Gürle ile "Reflexology", Nita Scherler ile "Kendinizle barışık olmak" Vivi Soryano ile "Art Terapi" YSK’da bu sezonun diğer seminer konuları olacak.
Bunların yanı sıra  her hafta Yasemin Barokas ile yoga streching yaparak sağlığını güçlendirip hayat tarzını değiştirmek isteyenler bu programa katılabilecekler.


Mirey ile Pınar Derkazes’in oğulları oldu
Gazetemiz geçmiş dönem imtiyaz sahibi İzidor Barouh’un küçük torunu, gazetemiz Ekonomi Sayfası yazarlarından Pınar ve Mirey Derkazes’in 28 Ekim Pazar günü oğulları David dünyaya geldi.
Aji ve Derkazes ailelerini kutlar, Pınar ve Mirey’e oğullarıyla beraber sağlıklı ve uzun bir ömür dileriz.