XIV. Balkanfila Pul Sergisi TÜYAP`ta

Türkiye Posta İşletmeleri PTT, Türkiye Filateli Dernekleri Federasyonu ve Avrupa Filateli Dernekleri Federasyonu`nun işbirliği ile düzenlenen XIV. Balkanfila 2007 Pul Sergisi 28 Ekim- 3 Kasım tarihleri arasında Beylikdüzü TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi`nde gerçekleşiyor.

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba
1965 yılında ilk kez Bulgaristan’ın Varna kentinde yapılan serginin  13.sü  Romanya’da gerçekleşti. Balkanlardaki sosyo ekonomik değişimlerden ötürü 16 yıl  ara verilen sergi bu kez İstanbul’da gerçekleşiyor.
Resmi açılışı 29 Ekim’de yapılan pul sergisini ziyaret eden Ulaştırma Bakanı  Binali Yıldırım, dünya kültürü başkenti  İstanbul’da tüm filatelistleri buluşturan PTT Genel Müdürlüğü ile Türkiye Filateli Dernekleri Federasyonuna, koleksiyonlarıyla önemli katkı sağlayacak filatelistlere ve tüm katılımcılara teşekkür etti.  Bu bağlamda Balkanfila 2007 Organizasyon Komitesi üyelerinden  Edebi Filateli bölümünde yayınladığı kitabı ile altın madalya alan David Franko’yu da tebrik etti.  Bir hafta süreyle ziyaret edilebilecek sergi, Balkan ülkeleri arasında dayanışmayı dostluğu geliştirmeyi amaçlamanın yanı sıra konuya ilgi duyanların fikir alışverişinde bulunabilecekleri bir platform niteliği taşıyor.