Toplumdan haberler...

İYD`de hanımlar arası dayanışma yemeğiİhtiyarlara Yardım Derneği`nde hanımlar arası dayanışma yemeği 16 Ekim Salı gerçekleşti.

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba
Tüm dernek, kurum ve kuruluşların hanımlar kolu başkan ve yardımcılarının hazır bulunduğu etkinlikte konuklar derneğin Hanımlar Kolu Başkanı Vivi Darsa tarafından karşılandı. Beyaz melekler ise katılımcılara derneği simgeleyen bir çiçekle birlikte küçük birer hatıra sundular.
‘Hoşgeldiniz’ konuşması ile sözlerine başlayan Vivi Darsa geleneksel dayanışma gününe katılarak kendilerini onurlandıran dostlarına teşekkür etti ve yeni senenin herkese sağlık, huzur, bereket, barış ve mutluluk getirmesini diledi. Konuşmasına kısa bir hikaye ile devam eden Darsa, konuk konuşmacı Rav İsak Alaluf’u sahneye davet etti.
Rav Alaluf, sözlerine İYD’ye ilk olarak geçmiş dönem Hanımlar Kolu Başkanı Perla Erbeş tarafından 2004 yılında davet edildiğini belirterek başladı. Daha sonra  Yaakov ve Esaf’ın anneleri Rifka’dan, Lapidot’un karısı Devora’ya kadar kadınların aile ve toplumdaki değerinden sözetti. Ardından ailelerin çocuk yetiştirmekteki özverisine ve zorluklarına değindi. Bütün kadınların büyük işler başarabildiklerini, inandıkları gayeler doğrultusunda eşlerini güçlü ve başarılı birer erkek yaptıklarını anlattı. Son olarak sözlerine insanların , her gayretle her şeyi başarabileceklerini belirterek  son verdi. Tüm çalışan gönüllü hanımlara başarılar diledi.  Rav Alaluf’un konuşmasından sonra İYD. Hanımlar Kolu Başkanı Vivi Darsa kendisine bir plaket sundu.
Konuklar İhtiyarlara Yardım Derneği Catring servisinde hazırlanan lezzetli tatlıları yerken, kendi kurumlarında yaşadıkları sorunları birbirleriyle paylaşma fırsatını da buldular. Gönüllü hanımlar, İhtiyarlara Yardım Derneği Hanımlar Koluna keyifli bir dayanışma gününe daha ev sahipliği yaptıkları için teşekkür ettiler.

Or- Ahayim Hastanesi Yönetim Kurulu Balat Yanbol Sinagogu’nda Şabat duasına katıldı
20 Ekim Cumartesi günü Şabat duası, Balat Yanbol Sinagogu’nda Balat Or- Ahayim Hastanesi Başkanı Jojo İllel, Yönetim Kurulu üyeleri, Pembe melekler Başkanı Beki Abuaf ve üyelerinin katılımıyla gerçekleşti. Sinagog Yönetim Kurulu Başkan ve üyeleri, Or- Ahayim Hastanesi yöneticilerinin duaya katılımlarından dolayı duydukları memnuniyeti dile getirirken, diğer dernek ve kurumları da aralarında görmekten mutluluk duyacaklarını ifade ettiler.  Dua bahçede verilen seuda ile sona erdi.

Dostluk Yurdu Derneği’nden haberler...
Dostluk Yurdu Derneği Hanımlar Komisyonu 2007- 2008 sezonu için çalışmalarına başladı. Açılışlarını kasım ayı ortalarında iki defada gerçekleştirecek olan hanımlar tüm Dostlukseverleri aralarında görmek istediklerini belirttiler.
Hanımlar Komisyonu bu sezonun rutin faaliyetlerine ekim ayı sonlarında başlayacaklarını,  Meri Pardo ile jimnastik,  Mirey Çavlı ve Lika Konfino ile briç ve Yuri ile dans dersleri yapılacağını bildirdiler.
Dansa yeni başlamak isteyen hanımlara yeni bir sınıf açılabileceğinin müjdesini veren Hanımlar Komisyonu ilgilenenlerin dernek sekreterliğini aramalarını rica ediyorlar.

Yigal Levi’nin tefillin töreni
Röne  Meno Levi’nin oğulları Çorapçı Han Sinagogu Gabayı Jak Gülerşen ve Ester Gülerşen ile Klara Levi’nin torunları Yigal’in tefillin töreni 18 Ekim Perşembe günü Ortaköy Sinagogu’nda gerçekleşti. Kalabalık bir davetli topluluğunun katımıyla yapılan dua verilen seuda ile sonlandı.

Prof.  Selim Kaneti anıldı
Geçmiş dönem cemaat başkanlarından  Hukuk Profesörü Dr.  Selim Kaneti, vefatının 15 senesinde yapılan dini bir törenle anıldı.  1934 doğumlu olan Kaneti, 1952 yılından vefatına değin cemaat yönetiminin farklı kademelerinde hizmet verdi.

Saporta ailesinin mutlu günü
20 Ekim Cumartesi günü Hahambaşılık müşavirlerinden Deniz- Niso Saporta’nın üçüzleri İzer, Seymour ve Eslin’in Bar- Mitzva ve Bat- Mitzva törenleri Neve Şalom Sinagogu’nda gerçekleşti. İzer, Seymour ve Eslin’e bundan sonraki hayatlarında sağlık, mutluluk ve başarı dileriz.

KAGİDER’in yeni Genel Sekreteri Rina Altaras
Gazetemizde zaman zaman yazılarına yer verdiğimiz Rina Altaras KAGİDER Genel Sekreterliği’ne getirildi. 2002 yılında kurulan KAGİDER (Türkiye Kadın Girişimciler Derneği) amacı Türkiye’de kadın girişimciliğini geliştirmek, ekonomik ve sosyal yaşamda kadının konumunu güçlendirmek.

Düzeltme
Geçtiğimiz hafta bu sayfada yayımladığımız ‘Boğazın incisi Yeniköy’de bir butik sinagog’ adlı yazımızda Başkan Hayim Şalhon, Başkan Vekili olarak geçmiştir. Düzeltir, özür dileriz.