Dünya barişi için dua, Napoli`de dini liderleri biraraya getirdiHahamb

“Şiddet olmayan bir dünya için dinler ve kültürler buluşması” başlığı altında Napoli`de düzenlenen etkinlikte tüm dünyadan dini temsilciler bir araya geldi. Hahambaşı Rav İsak Haleva konuşmasında ülkemizin maruz kaldığı terör olaylarından duyduğu üzüntüyü dile getirdi

Kültür
9 Ocak 2008 Çarşamba

İtalya Başbakanı Romano Prodi’nin açılışını yaptığı üç günlük etkinlikte, Türkiye Hahambaşısı Rav İsak Haleva konuşmasında terör saldırıları nedeniyle ülkemizde yaşanan acıları dile getirdi.  Hahambaşı konuşmasında; “Dün ülkemde, Türkiye’de vuku bulmuş olan elim olaylardan duyduğum üzüntüyü belirtmek istiyorum. Teröristler ülkemin doğusunda, Hakkari’de askeri bir birliğe pusu kurmuşlar, 12 askerimizin ölümüne ve 8 askerin kaybolmasına neden olmuşlardır. (…) Hepimizin, devlet ve din adamları olarak terörün karşısında tavizsiz bir şekilde işbirliği halinde olmamız gerektiğine inanıyor, çocuklarını kaybetmiş anne ve babaların acılarını yüreğimde hissediyor, ülkemde ve dünyada bir an evvel barış ve huzurun hakim olacağı günler için dua ediyorum” dedi.
Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Mehmet Paçacı, İsrail Aşkenaz Başhahamı Rav Yona Metzger de dinlerarası diyalog toplantısında hazır bulunanlar arasındaydı.