BUNLARI DUYDUNUZ MU?

Nur ŞAUL BARAKASEn güçlü 100 kişiden 51`i Yahudi Dünyanın en güçlü 100 kişisi açıklandı. Yarısının Yahudilerin oluşturduğu listede sadece 2 siyah var. Onlarda eğlence dünyasından: Oprah ve JayZ

Ekonomi
9 Ocak 2008 Çarşamba
Vanity Fair dergisi bu yılda “ Dünyanın En Güçlü 100 Kişisi’ni” seçti.   Listede yer alan 100 kişisinden 51’i Yahudi kökenli. Channel, Prada, Yves Saint Lauren, Dior gibi ünlü markaların ilanları eşliğinde verilen 15 sayfalık listede bankacılar, medya patronları, yayıncılar ve sanatçılar bulunuyor. Listede Amerika’nın önde gelen gazetelerinden Wall Street Journal’ı da ele geçiren ABD’li medya patronu Rupert  Murdoch geçen yıl olduğu gibi bu yılda ikinci sırada yer alıyor.
Sadece Dokuz Kadın Bulunuyor.  Derginin en güçlü listelerindeki siyahi kökenlilerin sayısı ise sadece iki : Ünlü talk şovcu Oprah Winfrey ve rap yıldızı Jay – Z … Geçen yıl dokuzuncu sırada bulunan Winfrey bu yıl 14’üncülüğe gerilerken, Jay- Z ise 46’ıncı sıradan 47’ciliğe yerleşti.   İşte size listedeki en güçlü Yahudilerden birkaçı:
1-  Google’ın kurucuları: Sergey Brin ve Larry Page
2-  Yönetmen: Steven Spielberg
3-  New York Belediye Başkanı: Michael Bloomberg 
4-  Amerikalı Kozmetik Firması Revlon’un sahibi: Ronald Perelman
5-  Dolar Milyarderi: Jacob Rothschild
6-  Starbucks’ın kurucu: Howard Schultz
7-  Disney’in sahibi: Jeffrey Katzenberg