Kenan Sofuoğlu ``Super Bike`` hazirliklarina başladi!

13 ayaktan oluşan Dünya Super Sport Şampiyonası`nın 8 ayağını da kazanarak rekorla dünya şampiyonu olan ilk Türk sporcu Kenan Sofuoğlu, gelecek yıl daha güçlü motosikletlerin mücadele ettiği Super Bike`da yarışacağı yeni motoruyla testlere başladı

Spor
9 Ocak 2008 Çarşamba
Şampiyonanın son yarışı olan Fransa ayağının yapıldığı Magny Cours pistindeki mücadeleyi de zaferle tamamlayan ve Türk bayrağını göndere çektiren Sofuoğlu, ara vermeden gelecek yılın hazırlıklarına başladı.
Fransa'nın Nevers kenti yakınlarındaki Magny Cours Pisti'nde yarıştan bir gün sonra yeni motoruyla test sürüşleri yapan Sofuoğlu:
''Gelecek yıl daha zor bir kategoride daha iyi pilotlarla mücadele edeceğim. Ancak bu beni korkutmuyor. Aksine daha keyifli bir sezon geçireceğimi düşünüyorum. Şampiyon olduğum Super Sport kategorisinde tekrar yarışmak benim için çok önemli olmayacaktı. Şimdi bir üst sınıfta mücadele etmem beni daha da heyecanlandırıyor. Gelecek yıl da şovlarım devam edecek.
Bundan sonraki hedefim Super Bike'da da Türk bayrağını dalgalandırmak ve İstiklal Marşını çaldırmak olacak'' dedi.
Doğum yeri Sakarya'nın 54 plaka numarasıyla yarışan Sofuoğlu, gelecek yılda Hollanda'nın Ten Kate Honda takımı renkleriyle yarışacak.