Kezman`a yol göründü!

Valencia`nın, Fenerbahçe`nin Sırp yıldızına transfer teklifinde bulunduğu iddia edildiReal Madrid`in David Villa ile flört etmesi, Morientes`in ise takımdan gitmek istemesi üzerine İspanyol Kulübü`nün Fenerbahçe`nin yıldızına kancayı taktığını belirten Periodicos Gazetesi, "Kezman ile Zigiç yakında yan yana oynayabilir" diye yazdı

Spor
9 Ocak 2008 Çarşamba
İspanya'nın Valencia Kulübü'nün, David Villa'nın Real Madrid ile flört etmesi üzerine Fenerbahçeli Mateja Kezman'a transfer teklifinde bulunduğu iddia edildi. "Valencia'nın acil bir golcüye ihtiyacı var" başlığını kullanan İspanya'nın Periodicos Gazetesi, "David Villa takımdan ayrılırsa bu boşluğu dolduracak en iyi golcülerden biri Kezman" yorumunu yaptı.
Haberde, Valencia Teknik Direktörü Quique'nin Morientes ile de ciddi sorunları bulunduğu belirtilerek, İspanyol yıldızın da kendine takım aradığı yazıldı. Liverpool'dan gelen Morientes'in sürekli sakatlanmasından dolayı Teknik Direktör Quique ile arasının açık olduğu ve bir türlü kadroda yer bulamayan golcü oyuncunun takımdan ayrılmasına kesin gözüyle bakıldığı vurgulandı.
Valencia'nın iki büyük golcüsünü kaybetme tehlikesi ile karşı karşıya kaldığını kaydeden Periodicos Gazetesi, "Kezman daha önce de La Liga'da Atletico Madrid formasını giydi. İspanyol futboluna yabancı değil. Morientes ve David Villa'nın boşluğunu rahatlıkla doldurabilir" görüşüne yer verdi.
Gazete ayrıca sezon başında Racing Santander'den transfer edilen golcü Zigiç'in Milli Takım'dan Kezman ile yakın arkadaş olduğunu vurguladı, "Bu iki oyuncunun Valencia'da birlikte forma giyme şansları artık çok yüksek" ifadesini kullandı.

Sıcak bakıyor
Periodicos Gazetesi, Valencialı yöneticilerin Kezman'ın menajeri ile temasa geçtiğini de iddia ederken, Sırp oyuncunun Fenerbahçe'yi bırakarak İspanya'ya gelmesinin çok da zor olmayacağını belirtti.
Real Madrid'in devre arasında David Villa'yı alabilmek için 60 milyon Euro’yu gözden çıkardığı, bu oyuncu için İngiliz ekibi Chelsea'nin de astronomik bir rakam önerdiği kaydedildi.
Bu arada sezon başında Zigiç'in Fenerbahçe'ye alınmasını çok isteyen Kezman'ın, sarı- lacivertli ekipte yaşadığı sıkıntılı günler nedeniyle gelen teklife sıcak baktığı ve devre arasında Türkiye'den ayrılabileceği bildirildi. Sarı -  lacivertli yönetimin de Mateja Kezman'ın yerine daha etkili bir forvet için arayışlarını hızlandırdığı öğrenildi.