HER TELDEN.../ Anne ve üç kardeş

Sara YANAROCAKArapça İsmail bin- Nagdila (doğumu 993 Kurtuba- Kordoba, ölümü 1055/56 Gırnata- Granada, İspanya). Talmud bilgini, dilbilgisi uzmanı, filozof, şair ve Gırnata Emirliğini 30 yıl boyunca yöneten güçlü devlet adamı olan Samuel ha- Nagrela, Yahudiler tarafından şef anlamına gelen ha- Nagid lakabı ile anılırdı

Kavram
9 Ocak 2008 Çarşamba

Derleyen: Niso TİZA

Çok zengin olmuş dört kardeş annelerinin 80 yaş günü için aldıkları hediyeleri birbirine anlatarak böbürleniyorlarmış.
Birinci oğlu demiş ki: "Ben anneme bir ev aldım."
İkincisi: "Ben şöförü ile bir Limuzin aldım.”
Üçüncüsü  gülerek: Benim hediyem hepinizinkinden güzel. Annemin Tora'yı okumayı ne kadar sevdiğini ve gözleri iyi görmediği için eskisi gibi okuyamadığını biliyorsunuz. Ona bütün Tora'yı ezbere bilen bir papağan gönderdim. Annem sadece bölümün adını söyleyecek, papağan da onu ezbere söyleyecek. Öbür kardeşler “Tüh biz bunu niye düşünemedik” diyerek hayıflanmışlar, ama bir şey söylememişler.
Kısa bir süre sonra anneleri dördüne de birer teşekkür mektubu yazmış. Birinciye: Aldığın ev çok büyük, bana bir odası bile yeterli idi ben bu evi ne yaparım demiş.
İkinciye: Ben yolculuk etmek için çok yaşlıyım,arabaya hiç binemiyorum. Hemde şöför de çok nemrut suratlı.
Üçüncüye "Canım oğlum, annesini mutlu etmeyi bilen tek evladım sensin. Herşeyin büyük maddi hediyeler olmadığını gösterdin.
"Gönderdiğin tavuk çok lezzetliydi, teşekkür edrim!"