Holokost kurtulanlarina mali yardim

Myanmar`da, Budist rahiplerin başkaldırması ile askeri cunta arasında başlayan gerilim, ülkede halen yaşamakta olan yirmi Yahudinin korkulu anlar geçirmesine sebep oluyor

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba

İsrail Hükümeti 15 Ekim 2007 günü yaptığı açıklamada Holokost kurtulanlarına yapılan yardımın arttırılacağını bildirdi. İsrail Hükümeti tarafından ayrılan 371,6 milyon Amerikan Dolarlık ek kaynağın 247,7 milyon Amerikan Doları Holokost kurtulanlarına aktarılırken, 123,9 milyonu ise acil mali yardıma ihtiyaç duyan yaşlı İsrail vatandaşlarına verilecek.
Söz konusu mali yardımlar Ulusal Sigorta Kurumu (İsrail’in sosyal güvenlik kurumu) aracılığı ile, alıcıların sosyal güvenlik maaşlarına eklenerek dağıtılacak. Bireylere yapılacak yardım miktarı kişinin yardıma hak kazanma derecesine göre ve hükümet yetkilileri ile kurtulanların temsilcileri arasındaki anlaşmalara göre bireysel olarak belirlenecek. İsrail Başbakanı Ehud Olmert pazartesi yaptığı açıklamada konu ile ilgili olarak hükümetinin attığı adımdan gurur duyduğunu, daha önceki hükümetlerin böyle bir yardımı yapmadığını belirtti. Holokost kurtulanlarını desteklemek amacı ile kurulan derneğin Başkanı Noah Flug da sonuçtan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.