BUNLARI DUYDUNUZ MU?

Fenerbahçe Ülker, NBA takımlarından San Antonio Spurs`da forma giyen ABD`li James White ile dört yıllık sözleşme imzaladı. İmza töreni sonrası açıklama yapan White, Türkiye`de bulunmaktan dolayı heyecanlı olduğunu söyledi

Ekonomi
9 Ocak 2008 Çarşamba

 Betül BİLMEN

- Reklamcılar Derneği’nin yayınlamış olduğu verilere göre, bu yılın ilk altı ayındaki reklam yatırımlarının toplam tutarı 1,4 milyar YTL’ye ulaştı. Geçtiğimiz sene, ilk altı ayda bu rakam 1,2 milyar  YTL olarak açıklanmıştı. %14 olarak kaydedilen artıştaki en büyük payı televizyon aldı; bunu radyo, açıkhava ve internet takip etti. Reklamcılar Derneği Başkanı Cem Topçuoğlu reklamların yüzde 85'inin Reklam Derneği üyeleri tarafından gerçekleştirildiğini belirtti.
Reklamcılar Derneği ve Reklamcılar Vakfı Genel Müdürü Ayşegül Molu da fikir haklarını korumak amacıyla 'Elektronik Zaman Damgası' adlı sistemi Türkiye'de de uygulamak için çalışmalara başladıklarını ifade etti.Bu sistem, üretilen fikrin özgün olduğunun ve hangi tarihte elinde bulunduğunun kanıtlanmasının gerekli olduğu durumlar için dökümanlara sayısal zaman damgası vurarak fikrin korunmasını sağlıyor.

-Türkiye’de faaliyet gösteren Amerikan şirketleri son bir yılda önemli ölçüde arttı. Son dönemde büyük şirketlerin yanında orta ölçekli birçok firma Türkiye pazarına girdi. Türk Amerikan İş Adamları Derneği’ne üye olan Amerikan firmalarının sayısı bir yılda 35’ten 100’ e çıktı. Bu rakamın yıl sonuna kadar 150’yi bulması bekleniyor.
Son dönemde Türkiye’ye giren firmalardan sinema ve lojistik sektöründekiler en başta geliyor. Ampec Filmcilik, Kalinos Filmcilik Filmcenter Investment Inc. bunlardan birkaçı. (Sirkethaberleri.com)

- Bank Hapoalim İsrail’in “The Banker” ve “Global Finance” dergileri tarafından İsrail’in en iyi bankası seçildi. “Global Finance” dergisinin dünyanın en iyi bankaları listesi için baz aldığı kriterler performans, güvenirlilik, ve yönetim kalitesinden oluşuyor. “The Banker” dergisi ise Bank Hapoalim’i uluslararası alandaki büyümesi, internet servisindeki kalitesi ve yeniden yapılanması ile “İsrail’in en iyi finansal kurumu” olarak seçti.

- Alman telekomünikasyon devi Deutsche Telekom, geçtiğimiz hafta İsrail Telekom ile işbirliği sözleşmesi imzaladı. İsrail İhracat ve Uluslararası İşbirliği Derneği Başkanı Rene Obermann tarafından yönetilen oturumda, Deutsche Telekom CEO’su şirket stratejilerini ve geliştirmek istedikleri işbirliklerini açıkladı. Oturuma 30 İsrailli telekomünikasyon firması katıldı.  Ayrıca geçtiğimiz ay içerisinde, Deutsche Telekom, tüm dünyada telekomünikasyon sektörünün öncüsü olarak tanınan “Orange” ile işbirliği sözleşmesi sağlamıştı.