F.Bahçe`nin NBA`li yildizi imzaladi!

Fenerbahçe Ülker, NBA takımlarından San Antonio Spurs`da forma giyen ABD`li James White ile dört yıllık sözleşme imzaladı. İmza töreni sonrası açıklama yapan White, Türkiye`de bulunmaktan dolayı heyecanlı olduğunu söyledi

Spor
9 Ocak 2008 Çarşamba
White, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı basın toplantı odasında düzenlenen ve Fenerbahçe Kulübü Genel Sekreteri Vedat Olcay ile Fenerbahçe Ülker Basketbol Şube Direktörü Nedim Karakaş'ın da hazır bulunduğu törende kendisini dört yıllığına sarı- lacivertli renklere bağlayan sözleşmeyi imzaladı.
Genel Sekreter Vedat Olcay, imza töreni sonrası yaptığı açıklamada, futbolda olduğu gibi basketbolda da Avrupa'daki iddialarının sürmesi açısından basketbol şubesini güçlendirmeyi hedeflediklerini söyledi. Teknik heyetin de çok istediği White'ı kadrolarına kattıklarını ifade eden Olcay, ''Teknik heyetimiz, White'ın takıma katkıda bulunacağına inanıyor. Basketbolda Türkiye'de olduğu gibi Avrupa'da da başarılı olacağız'' dedi.
Basketbol Şube Direktörü Nedim Karakaş ise, Kulüp Başkanı Aziz Yıldırım ve yönetime verdikleri destek nedeniyle teşekkür ederken, ''Yönetimimiz tüm branşlarda şampiyonluğu planlıyor. White'ı, NBA takımlarından San Antonio Spurs'dan transfer ettik. 4 yıllık sözleşme imzaladık. Bize uzun yıllar hizmet edeceğine inanıyoruz'' diye konuştu.
Karakaş, neden uzun süreli sözleşme imzaladıkları sorusuna, ''Yönetimimiz uzun yılları kapsayan bir program yaptı. 2010 veya 2011'de Avrupa'da final oynamak istiyoruz. Her yıl gelen giden oyuncuyla başarılı olamayacağımızı düşünüyoruz ve uzun vadeli anlaşmalar yapıyoruz'' diye yanıt verdi.
White: 'Heyecanlıyım’- 
James White da Türkiye'de bulunmaktan dolayı çok heyecanlı ve mutlu olduğunu belirterek, ''Kariyerime burada devam etmek istiyorum. Türk basketbolseverlere güzel maçlar izleteceğimizi düşünüyorum'' dedi.
1982 doğumlu ve 2.01 metre boyundaki White, Cincinnati Üniversitesi'nden mezun oldu. James White, geçen yıl San Antonio Spurs'da altı maçta 22.8 dakika ortalama oynama süresine, 8.3 sayı, 3.3 ribaunt, 0.8 asist, 0.5 top çalma istatistiklerini sığdırdı.
2006 yılında Portland Trail Blazers takımı tarafından 2. tur 31. sırada seçilen James White, daha sonra Indiana Pacers'a takas oldu. Bu takımla 2 yıllık sözleşme yapan White'ın, 30 Ekim 2006'da Pacers ile ilişiği kesildi. 3 Kasım'da San Antonio Spurs ile sözleşme imzalayan White, sezonu Gelişim Ligi (NBDL) takımlarından Austin'de tamamladı.