Son gösteri

Bazı otoriteler Formula 1`i pahalı oyuncakların olduğu her 15 günde bir dünyayı dolaşan bir sirk olarak tanımlıyor. İşte bu dünya çapındaki sirkin bu sezon son ve belki de en heyecanlı gösterisi önümüzdeki hafta Brezilya`da sahnelenecekRudi DİRİMAN

Spor
9 Ocak 2008 Çarşamba
Bu hafta Çin’de gerçekleşen Grand Prix’i de Ferrari Pilotu Kimi Raikkonen birinci oldu. Böylece şampiyon son yarış Brezilya’da belli olacak. Bu hafta ki yarışa yağmur damgasını vurdu. Yarış öncesinde yapılan açıklamalarda yağmur yağacağı bilgisi takımlara iletilmişti. Bu yüzden takımlar yarışa geçiş lastikleri ile başlamayı tercih ettiler. Formasyon turunun ardından yağmur damlaları piste düşmeye başladı. Yarışın ilk turlarında Felipe Massa ve Fernando Alonso çekişmesini izledik. Yarışın asıl heyecanı Hamilton’nun sağ arka lastiğinin aşınması ile başladı. Bu problemle beraber Hamilton Kimi Raikkonen'e geçilmekten kurtulamadı. İki sürücünün arasında 8 saniyelik fark 2 tur içerisinde eridi. Arkasında pilotlarla birlikte farkın azalmasını istemeyen Hamilton, aracını biraz zorladıktan sonra pit- stop’a girmeyi başardı. Pit- Stop girişinde ki son virajda kayan araç çakıl taşları ile dolu olan havuza girdi. Arka tekerlekleri boşa dönen araca ilk önce pist görevlileri yardımcı olmaya ve aracı tekrar yola sokarak pit- stop noktasına ulaşması için çalıştılar. Bunda başarılı olamayarak arabayı yarış dışına çekmek zorunda kaldılar. Belki de bu olayı Pit- Stop’a hazırlanan teknikerler oldukları yerden dramatik bir şekilde izlediler. Ekranlarımıza yansıyan Mc- Laren takım direktörünün Ron Dennis’in önündeki ekrana çaresiz bakışlarıydı. Böylece şampiyonluğunu ilan etmesi beklenen Hamilton bunu son yarışa bırakmış oldu.
Daha sonra Alonso Massa'yı geçmeyi başardı. Yağış ve lastik stratejilerinin damgasını vurduğu yarışta birçok pilot ilk puanları için ilk sekize girme şansı yakaladı. Birinci Raikkonen ikinci Alonso üçüncü ise Massa oldu.
Bu yarışından sonra Kimi Raikkonen şampiyonadaki puanlarını 100'e çıkardı. Hamilton 107 puanda kalırken Fernando Alonso 103 puana yükseldi. Şampiyonluk düğümünün Brezilya'da çözüleceği yarışta Hamilton'ın yarışı ikinci sırada bitirmesi şampiyonluk için yeterli olacak. Raikkonen ise şampiyonluk için yarışı mutlak kazanmak zorunda. Fernando Alonso ise Hamilton ile araındaki 4 puanlık farkı Brezilya'da kapatmak zorunda kalacak.
Ayrıca Mc- Laren’de ki iç karışıklıklar sezon sonunu bekliyor, Alonso ile Hamilton’nun arasında ki rekabet İspanyol pilotun takından ayrılması ile sonuçlanacak gibi gözüküyor.
Bu sezon hiç Formula 1 yarışı seyretmediyseniz işte size bu sezon sahnelenecek en heyecanlı gösteriyi, izlemek için iyi bir fırsat.