Papua Yeni Gine delegasyonu altin bağişladi

Avusturyalı yazar Gerd Honsik, Neo Nazi faaliyetlere destek vermek, Holokost`u inkar ve Nazilerin gaz odalarını kullanmadıklarını iddia etmekten dolayı İspanya`dan sınır dışı edildi. Sınır dışı edilen Gerd Honsik ayrıca hapis cezası aldı

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba

Papua Yeni Gine’den gelen ziyaretçiler, Kudüs’teki yeni Kutsal Tapınak’ın (Bet- Amikdaş) inşaatına finansal destek sağlamak için 20 külçe altın ve mücevher bağışladı

34 kişiden oluşan Papua Yeni Gine delegasyonu geçtiğimiz hafta kilolarca altını ve binlerce doları Kudüs’teki Kutsal Tapınak’ın yenilenmesi için kurulan Kutsal Tapınak Enstitüsü’ne verdi. Kendilerini “Kutsal Kitap Çemberi” olarak tanımlayan delegasyon üyeleri Kutsal Kitap’ı düzenli olarak çalıştıklarını  Zeharya kehanetini okuyup İsrail’e gelmeye karar verdiklerini belirttiler.
Papualılar, ülkeleri altın madenlerinden yana zengin olduğu için, yaptıkları bağışların “varlıklarının yanında hiçbirşey” olduğunu belirtip ileride Kutsal Tapınak’ın inşaatı için değerli tahtalar da göndermek istediklerini söylediler.
Kutsal Tapınak Enstitütüsü Başkanı Yahuda Glick, Papualıların çantalarından külçelerce altın çıkardıklarını hatta üzerlerindeki mücevherleri de çıkarıp verdiklerini ayrıca üzerlerine az mücevher olduğu için özür dilediklerini söyledi. Glick “Aralarında evli bir çift vardı ve çıkarıp evlilik yüzüklerini verdiler. Bana Tanrı ile evlenmek istediklerini söylediler” dedi.