İspanya Holokost inkarcisini sinir dişi etti

Avusturyalı yazar Gerd Honsik, Neo Nazi faaliyetlere destek vermek, Holokost`u inkar ve Nazilerin gaz odalarını kullanmadıklarını iddia etmekten dolayı İspanya`dan sınır dışı edildi. Sınır dışı edilen Gerd Honsik ayrıca hapis cezası aldı

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba
Perşembe günü Avusturyalı yazar Gerd Honsik, Nazi yanlısı propaganda yapmak nedeni ile İspanya’dan sınır dışı edildi. Ancak yetkililer bu tarz bir iddianın hapis cezası ile yargılanması gerektiğini savunuyorlar.
İspanya’dan Viyana’ya gelen Honsik, Holokost’a inanmadığını dile getirdi. Avusturya’da 1992 yılında çıkan bir kanuna göre Holokost’u reddetmek ağır suçla eş değerde kabul ediliyor. Nazi yanlısı propaganda yapmanın ve Holokost’u reddetmenin cezası çok ağır. Bu nedenle Honsik 10 yıla kadar hapis cezası ile yargılanabilir.
Sağcı yazar Honsik, 1992 yılında Avusturya’da çıkan bu karar üzerine Viyana’dan İspanya’ya göç etti. Ancak nazi yanlısı faaliyetlerini burada da devam ettirdi. Gaz odalarının olmadığını iddia eden ve Hitler’in suçsuz olduğunu savunan kitaplar yazdı.
İngiliz yazar David Irving de aynı sebepten dolayı 2006 yılının şubat ayında çıkan bir karar ile üç yıl hapse çarptırıldı. 13 ay hapiste yatan Irving aralık ayında serbest bırakıldı.