WJC Başkani Lauder, Papa ile görüştü

Pazartesi günü Dünya Yahudi Kongresi (World Jewish Congress, WJC) üst düzey yetkilileri İran ile ilgili endişelerini paylaşmak ve ılımlı Müslümanlarla masaya oturmanın yollarını aramak için Papa XVI. Benedict ile görüştü

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba
Papa XVI. Benedict, Vatican’daki özel bir toplantı salonunda WJC Başkanı Ronald Lauder ile örgütün yeni genel sekreteri Michael Schneider ile bir araya geldi.
Schneider,  The Associated Press ile telefonla yaptığı röportajda, “İran’la ilgili derin endişemizi belirttik. Bu yalnızca Yahudileri değil tüm dünyayı tehdit eden bir durumdur. İranlılara tepki göstermenin yollarını arıyoruz” açıklamasını yaptı. Schneider ayrıca temsilciler kurulunun dünyanın dört bir yanındaki ılımlı Müslümanlarla masaya oturarak, Vatikan ile Yahudi ilişkilerini güçlendirirken Müslümanları da buna dahil etmek istediğini ifade etti.
WJC genel sekreteri görüşmede ayrıca Avrupa’da son zamanlarda artan Neo Nazi grupların ve antisemit davranışların önlenmesi ile ilgili önerilerin de konuşulduğunu belirtti.
Schneider pazar akşamı bazı Vatikan kardinalleriyle Yahudi kuruluşların düzenlediği yemekte bir sonuca varamadıklarıyla ilgili haberleri doğrularken, WJC’nin Roman Katolik Kilisesi ile sıkı ilişkiler kurmak istediğini ve görüşmelere devam edeceklerini ifade etti.
Gözde Yahudi kuruluşlarından WJC, Mayıs ayında Başkan Edgar M. Bronfman Sr.’ın beklenmeyen istifasıyla birçok sorunla karşı karşıya kalmıştı. Bronfman, uzun süreli vekili Rabbi Israel Singer’ı kuruluşun bağışlarını kendi ihtiyaçları için kullandığı gerekçesiyle işten çıkarmıştı.
Haziran ayında kozmetik firması Estee Lauder’ın veliahtı ve Avusturya’nın ABD eski elçisi Lauder’ın koltuğa geçmesiyle beraber iki hafta önce Michael Schneider kuruluşun genel sekreteri olarak göreve başladı.