Toplumdan haberler

Matan Baseter - Barınyurt`ta Sukot kutlamaları30 Eylül Pazar akşamı Barınyurt pansiyonerleri, Yönetim Kurulu, Barınyıldızlar, Barıngençler, geçmiş dönem başkanları, Neve Şalom Vakfı Başkan ve Yardımcıları Barınyurt bahçesinde hazırlanan Suka`nın altında dualar eşliğinde Sukot Bayramı`nı neş

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba

Barınyıldızların eski tariflerden esinlenerek hazırladıkları geleneksel yemeklerin tadımlandığı gecenin ardından 3 Ekim Çarşamba günü Matan Baseter ailelerinin de katıldığı bir öğle yemeği düzenlendi.  Suka’da yenen yemekte Barınyurt sakinleri, Matan Baseter aileleri ve Barınyıldızlar bir dayanışma örneği göstererek, keyifli günlerin tekrarlanması dileğinde bulundular.

 

Or- Ahayim Yönetim Kurulu’ndan hastane personeline iftar

Or- Ahayim Hastanesi Yönetim Kurulu, 8 Ekim Pazartesi akşamı, hastane personeline bir iftar yemeği düzenledi. Yüzden fazla personelin katıldığı yemeğe Sağlık Sendikası Başkan ve yöneticileri de katıldı. Yemek sonrası bir konuşma yapan Hastane Başkanı Jojo İllel, Or- Ahayim Hastanesi’nin büyük bir aile olduğunu ve hep birlikte hastaneyi daha yüksek noktalara taşıyacaklarına yürekten inandığını vurguladı. Yönetim Kurulu ve Pembe Meleklerin de hazır bulunduğu yemekte söz alan Başhekim Dr. Tunç Çelebi, Yönetim Kuruluna teşekkür ettikten sonra, aynı zamanda Kadir Gecesine rastgelen gecede, yaklaşan Ramazan Bayramını da kutladı.

 

Avram Ventura’nın son deneme kitabı

Gazetemiz köşe yazarlarından Avram Ventura’nın “Yalnız Sen Varsın” adlı beşinci kitabı Etki Yayınları tarafından  satışa sunuldu. Ventura son kitabında her çağda güncelliğini koruyan ve her biri  bilgelik örneği olan öykülerden yararlanarak denemelerini yazdı. Yazarın bugüne dek “Sevgidir Yaşayan, Boşlukta Bir Ses, Beşyüz Dallı Akasya, Yol Üçlemeleri, Gözleri Yüreğimin” adlı şiir kitapları ve “Bir Sözü Söylemek Gerek, Kırk Dilli Kuş, Ayın Aydınlık Yüzü, ve Körlerin Gördüğü” adlı deneme kitapları yayımlanmıştı.

 

Eytan İpeker’in başarısı

Eytan İpeker’in "Trafik" adlı video çalışması Yunanistan'da düzenlenen 9. International Panorama of Independent Film & Video festivalinde Video Art dalında "özel" ödüle layık görüldü. 2007 yapımı "Anna'nın Çilesi" adlı soyut filmi Ekim ayı başında İtalya’da düzenlenen Lucca Film Festivali’nde gösterilen İpeker’in çalışmaları dünyanın tek soyut film festivali olan Roma'daki Abstracta Cinema Festivali’nde yer aldı. İpeker, 19- 27 Ocak tarihleri arasında düzenlenecek olan 2008 Miami Jewish Film Festival'ine "Dantelacı" adlı filmi ile katılmaya da hak kazandı.

Sara Levi -  Alper Seloni ve Yasmin Siva -  Selim Güner; 7 Ekim Pazar günü Neve Şalom Sinagogu’nda hayatlarını birleştirdiler.

Yeni evlilere mutlu ve esenlik dolu bir hayat dileriz.

 

Golden Age’in Sukot kutlaması

Golden Age Komisyonu Sukot Bayramı’nı Ortaköy ve Caddebostan Sinagoglarında kutladı. Katılımın çokluğu nedeniyle iki sinagogda ayrı ayrı yapılan kutlamaların ilki Caddebostan Sinagogu’nda gerçekleşti. Anadolu yakasından 60 kişinin katıldığı gün, Komisyon Başkanı Meri Maya’nın kendilerini karşılayan samimi konuşmasıyla başladı. Golden Age dostları, önce bir çay bahçesinde sohbet ettiler, daha sonra Caddebostan Sinagogu’nda İzi Eli’nin şarkıları eşliğinde İhtiyarlara Yardım Derneği’nin hazırladığı lezzetli yemekleri yediler. Ortaköy’de toplanan kalabalık bir kitle ise Rav Nafi Haleva’nın Sukot açıklamaları ve Komisyon Başkan Vekillerinden Şeli Elmas’ın konuşmasının ardından Cenk Rofe’ yi dinleme fırsatı buldular. İYD’nin ikramlarıyla ağırlanan katılımcılar Ortaköy Etz- Ahayim Sinagogu Vakfı Yönetim Kurulu’na, Hanımlar Komisyonuna ve emeği geçen herkese katkılarından dolayı teşekkür ettiler. Alberto Modiano’nun çektiği fotoğraflarla ölümsüzleşen günün sonunda Goldenage Komisyonu günün anısına misafirlerine elma reçeli hediye etti.

 

Göztepe Kültür Derneği’nde Minikids Sukot partisi

Göztepe Kültür Derneği’nde genç evlilerin düzenlediği 2- 6 yaş çocuklara yönelik  Minikids Partileri 29 Eylül günü Sukot Partisiyle başladı.

Derneği dolduran minikler süslenen Sukanın altında birçok faaliyete katılarak çeşitli animasyon ve  oyunları anneleriyle paylaştılar. Sukanın anlam ve önemini eğlenerek öğrendiler. Club Dansı ile neşelerine neşe katan miniklere parti bitiminde içinde elma şekeri ve hikaye kitabı bulunan hediye torbaları dağıtıldı. Yetkililer özellikle bu yaşlarda eğlenerek öğrenmenin önemini vurgularken bu tür partileri daha sık tekrarlamak istediklerini belirttiler.

 

 

Kuzguncuk’ta geleneksel iftar yemeği

2 Ekim Salı akşamı, Kuzguncuk Musevi Cemaati’nin Beth Yaakov Sinagogu bahçesinde düzenlediği geleneksel iftar yemeğine, Cemaat Başkan Yardımcısı Robert Abudara, Rav Yeuda Adoni, Üsküdar İlçe Kaymakamı Erdoğan Bektaş, Üsküdar Belediye Başkanı Mehmet Çakır, Üsküdar İlçe Emniyet Müdürü Mahmut Alındırmaz, Üsküdar Müftü Vekili, Adalar Belediye Başkanı Coşkun Özden, Emniyet mensupları, Kuzguncuk Muhtarı, Rum -  Ermeni Kilisesi Vakıf mensupları, Kuzguncuk esnafı, Hanımlar  Komisyonu ve Kuzguncuk Musevi Cemaati Vakfı Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.

Kuzguncuk Camii Hocası Aydın Vatan’ın okuduğu ezanın ardından iftar yemeğine geçildi. Başkan Beto Adato’nun gerçekleştirdiği hoş geldiniz konuşmasından sonra sırasıyla Rav Yeuda Adoni, Cemaat Başkan Yardımcısı Robert Abudara, Üsküdar Kaymakamı, İlçe Emniyet Müdürü, Üsküdar Belediye Başkanı ve  Üsküdar Müftü vekili birer konuşma yaptı. Konuşmalarında üç semavi dinin mensuplarının yıllardır beraber yaşamış olduğu Kuzguncuk’ta daima birlik, beraberlik ve kardeşlik duyguları içinde, karşılıklı sevgi ve saygının egemen olduğunu belirterek, birlikteliğin ve hoşgörünün devamını temenni ettiler. İftar Yemeği  Aydın Hoca’nın yaptığı şükür duası ile sona erdi.