60. yil ani defterinden...

60. yılın mutluluğunu İstanbullu dostlarımla paylaşmak benim için bir gurur kaynağı olduğu kadar, yüreklendirici ve itici bir güç oluyor. Daha nice 60 yıllara…Avram Ventura

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba

Ben de daima Şalom ailesinin  bir ferdi olarak bu günlere gelmiş olmasından ve ilerisinden umutluyum.
Salvo Yeşua Loya

Eski bir mensubu olarak büyük kıvanç duyduğum Şalom Gazetemizin, 60. yılını  kutlarken   tüm bu süreçte görev alanlara, bu günkü zirvelere ulaştıran idealist vefakar arkadaşlarımızı canı gönülden kutlar, başarılarınızın devamını temenni ederim
1965 Gençlerin Köşesi yazarlarından Moiz Tastasa


Yaşamın bir döneminde de olsa, Şalom- cu olmak ne güzel(!).. 60 yıl  cemaatimiz bir yana, ülke basını için de uzun bir ömür… Ömrün çok olsun Şalom…
Ömrümüz çok olsun Şalom- cu- lar….
Daima Şalom’la  Şalomcularla
Yusuf Altıntaş

Benim her hafta keyifle ve merakla okuduğum Şalom’u umarım bir gün  çocuklarım aynı keyif ve zevkle okur. Sizleri yürekten kutluyor ve başarılar diliyorum.
Rozet Hananel

“Şalom” gazetesinin 60. yılını içtenlikle kutluyorum. 1970- 72 yılları arasında Şalom’da rahmetli Avram Leyon’un muhabiri olarak çalışırken gazetenin bu gün ulaştığı çizgiye erişeceğini hayal bile etmemiştim.  Sizler başarılı çalışma ile hayallerimin ötesine geçtiniz. Hepinizi kutluyor, başarılarınızın devamını diliyorum.
Av. Benyamin Poluman  Aşkenaz Cemaati Başkanı

(…)Cemaatin bütünlüğünü  ve barışını zedelemeden yapacağınız olumlu tenkitler toplumumuzun  daha ileri gitmesini sağlayacaktır. Siz tüm çalışanlara, benim gibi hiçbir çalışmadan tatmin olmayan bir kişi olmama rağmen binlerce kere teşekkür ederim.
Şalom’a nice on yıllar daha. 70. yıl etkinliklerinde  görüşmek üzere…
Silvyo Ovadya
Türk Musevi Cemaati Başkanı Emekli Bir Şalom Emektarı

(…)Şalom bu gün Musevi toplumu ile geniş toplum arasında bir köprü işlevi yapmaktadır. Şalom’suz bir toplumun  büyük bir olacağı düşünülürse  yeri ve rolü çok daha iyi anlaşılır. 60.yılında Şalom’un yayın hayatında başarılarının devamı hepimizin candan dileğidir.
Sami Kohen

(…)  Şalom,  Türk Musevi Cemaatinin  toplumunun  gerçek aynası; bir dönemin özeti ve dokusu olarak tarihte  yerini almakta ve almağa devam edecektir.
Şalom’un nice nice yıllar yaşamını sürdürmesini dilerim.
Habib Gerez