Dişişleri Bakani Babacan Ortadoğu`daydi

Dışişleri Bakanı Babacan Ortadoğu`daydıDışişleri Bakanı Ali Babacan`ın Ortadoğu gezisinin ikinci durağı İsrail idi. Suriye`deki temaslarının ardından İsrail`e geçen Babacan, Türkiye`nin Ortadoğu`daki tüm ülkelerle ilişkisi olan bölgedeki tek devlet olduğu mesajını verdi.

Kültür
9 Ocak 2008 Çarşamba
Babacan’ın Devlet Başkanı Şimon Peres ile görüşmesinde, İsrail’in Suriye’ye gerçekleştirdiği hava saldırısı konuşuldu. Peres bu konuda ayrıntılı bilgi vermekten kaçındı. Pazartesi günü Başbakan Ehud Olmert,  Ehud Barak ve Tsipi Livni ile bir araya gelen Babacan’ın gündemini PKK terör örgütünün 15 askerimizin şehit olduğu kanlı saldırısı oluşturdu. Bu görüşmede dışişleri bakanı PKK’ya karşı Kuzey Irak’ta gerçekleştirilmesi planlanan sınır ötesi operasyona ilişkin düşüncelerini paylaştı.
Aynı gün İsrail’deki temaslarına Likud Partisi Lideri Binyamin Netanyahu ile devam eden Babacan, eşi ile birlikte Yad Vaşem Müzesi’ni ziyaret ederek çelenk bıraktı. Pazartesi akşamı Dışişleri Bakanı Babacan, Türkiyelileri Birliği ileri gelenlerini Kudüs’teki King David Oteli’nde kabul etti. Bir saat süren görüşme sırasında Türkiyeliler Birliği Başkanı Momo Uzsinay, Babacan’a Kudüs rölyefli bir yazıhane takımı, bakan da birliğe bir Kütahya çinisi hediye etti.