Türk Musevi Cemaati Bildirisi

Bolu Dağ Komando Birliği`ne bağlı 13 askerin PKK`lı teröristler tarafından Şırnak`ta pusuya düşürülmesi ve iki Mehmetçiğin mayın kurbanı olması sonucunda ülkemiz son iki günde 15 şehit verdi. Son günlerde PKK`nın Gabar Dağı`ndaki hain saldırılarında bir astsubay ve 12 erin şehit olması Türk halkını

Kültür
9 Ocak 2008 Çarşamba
Bu hafta, ABD Kongresi Dış İlişkiler Komisyonu’nun 106 Numaralı “ABD Ermeni Soykırımını Tanıma” adı ile anılan önergeyi görüşecek olması nedeniyle, Türk Musevi Cemaati bu önergeye karşı çekincelerini açıkladığı bir bildiriyi ülkemiz ve Washington’daki bazı yayın organlarına gönderdi

Türk Musevi Cemaati’nin görüşünü yansıtan bildiride, 106 No’lu Önergenin kabulünün Türk- Amerikan ilişkilerinin önünde bir engel teşkil edeceği ve  kalıcı olmasa da ilişkileri uzun süreli olarak zayıflatacağı ileri sürüldü.
Bildiride ayrıca, Türkiye’deki güvenliğimizin ve iyi durumda olmamızın 106 No’lu Kongre Önergesi’nin kaderine bağlı olduğu iddiasından duyulan rahatsızlık da dile getiriliyor.
Bildiri, ABD’nin vazgeçilmez dostu olan dünyanın en demokratik Müslüman çoğunluklu toplumu ile ilişkilerinin korunması adına önergenin reddedileceği umudunun ifadesi ile sonlanıyor.