Şalom 60. yilini kutladi

1947 yılının Cumhuriyet Bayramı`nda yayın hayatına başlayan Şalom Gazetesi 60. yılını 7 Ekim Pazar günü gerçekleşen etkinliklerle kutladı. Kutlama kapsamında uzman konuşmacıların katılımı ile bir panel ve “Barış” konulu fotoğraf yarışması düzenlendi. 60 yıllık süreçte ülkemiz ve cemaatimiz tarihini

Kültür
9 Ocak 2008 Çarşamba
7 Ekim Pazar günü Ramada Plaza Oteli’nde gerçekleşen Şalom Gazetesi’nin 60. yıl kutlamasının ilk etkinliği “Doğu ile Batı Arasına Sıkışmış Bir Kimlik: Dünümüz, Bugünümüz ve Yarınımız” başlıklı söyleşi ve paneliydi.
Paris- IV Sorbonne Üniversitesi Yahudi Tarihi Bölümü’nden Prof. Dr. Esther Benbassa’nın “Sefarad Kimliği: Erken Bir Avrupa Kimliği” başlıklı konuşmasının ardından düzenlenen panelde; Boğaziçi Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Edhem Eldem, “19. Yüzyıl Sonu ve 20. Yüzyıl Başında İstanbul Yahudi Cemaati”, Prof. Dr. Elda Abrevaya, “Acıyla Coşku Arasında: Yahudi Olmak”, Yazar Moris Farhi, “Cennette Bir Evlilik? Ülkeler ve Azınlıkları” konularında sunumlar yaptılar.
Kutlama etkinliklerinin sonraki bölümünde, gazetenin düzenlediği “Barış” konulu fotoğraf yarışmasında, dereceye girenlerin ödülleri dağıtıldı. Son 60 yıllık zaman diliminde ülkemiz ve cemaatimiz tarihini ve gazeteye yansımasını aktaran “Şalom’da 60 Yıl” adlı kitap, ilk kez bu vesile ile satışa sunuldu.
İstanbul Vali Yardımcısı Fikret Kasapoğlu, Şişli Kaymakamı Mehmet Demirezer ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç katılımları ile gazeteyi onurlandırdılar.
Gazetemizin 60. yıl kutlamalarına Hahambaşı Rav İsak Haleva, Türk Musevi Cemaati Başkanı Silvyo Ovadya, Onursal Başkan Bensiyon Pinto, Aşkenaz Cemaati Başkanı Benyamin Poluman, gazeteciler, cemaat yönetimi ileri gelenleri, Şalom ailesi ve okurlar katıldı.