Süper Lig`e seyirci olan yok!

Türk futbolunun son yıllarda en büyük tartışma konularından biri olan seyirci azlığı konusu, bu yıl iyice dibe vururken Turkcell Süper Lig`in 7. haftasında oynanan İstanbul Büyükşehir Belediyespor- Vestel Manisaspor maçını sadece 442 kişinin izlediği ortaya çıktı

Spor
9 Ocak 2008 Çarşamba
Futbol severlerin giderek tribünden uzaklaşmasına en çarpıcı örnek ligin 7. haftasında İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile Vestel Manisaspor arasında oynanan karşılaşmadan geldi. Hem ev sahibi İstanbul Büyükşehir Belediyespor hem de Atatürk Olimpiyat Stadı görevlilerinden alınan bilgiler sonucu ortaya çıkan rakamlar şaşırtıcıydı.
Olimpiyat Stadı'nda Pazar gecesi oynanan İstanbul Büyükşehir Belediyespor- Vestel Manisaspor karşılaşması için gişelerden satılan bilet sayısının 5'i Manisaspor taraftarı olmak üzere toplam 172 adet olduğu ortaya çıktı. 80 bin kişilik Olimpiyat Stadı'nda İstanbul Büyükşehir Belediyespor adına kombine kartlarıyla maçı izleyen kişi sayısının ise 饦' kişi olduğu açıklandı. Pazar günü 80 bin kişilik Olimpiyat Stadı'nda oynanan bu karşılaşmayı tribünlerden toplam 442 kişinin izlerken, maç günü statta görev yapan güvenlik sayısının ise daha fazla olması dikkat çekti. 442 taraftarın izlediği bu karşılaşmada, 498 polis, 70 adet özel güvenlik görevlisi ve 100'e yakın da stat çalışan görev yaptı.
İstanbul Büyükşehir Belediyespor bu karşılaşmadan bin 720 YTL hasılat elde ederken o günkü Olimpiyat Stadı'nın kira parasının yüzde 10'unu dahi karşılayamadı. Ev sahibi ekip bu karşılamayla ilgili, stada KDV dahil 11 bin 800 YTL kira ve - 4 bini çalışanların günlük yevmiyesi olmak üzere-  statta görev yapan güvenlik güçlerinin erzak parasıyla birlikte kasasından 5 bin 680 YTL ödeme yaptı.
Süper Lig'in formda takımlarından Belediyespor, Vestel Manisaspor maçında kasasına sadece bin 720 YTL koyarken, kasasından ise 21 bin 480 YTL giderler için çıkarmak zorunda kaldı.