Kore Açik Venus Williams`in

Hansol Kore Açık Tenis Turnuvası`nı ABD`li raket Venus Williams kazandı. Finalde Rus Mario Kirilineko`yu 2- 1 ile geçen Williams, kariyerinin 36. kupasını kazandı

Spor
9 Ocak 2008 Çarşamba
Sony Ericsson WTA Tour Hansol Kore Açık'ı Venüs Williams kazandı. ABD'li raket, bu sezon Memphis ve Wimbledon'dan sonra üçüncü zaferini elde ederken, kariyerindeki 36. şampiyonluğuna ulaştı.
İki  saat 21 dakikalık final maçında genç Rus Maria Kirilenko ile karşı karşıya gelen Williams, ilk seti 3- 3'ten son üst üste üç oyun kazanarak 6- 3 kazanırken, ikinci sete de ilk oyunu elde ederek başladı. Ancak Kirilenko, daha az hata yaptığı bu sette üç kez servis kırıp altı oyun kazandı ve 6- 1'lik setle maçı uzattı. Son sette rakibini 6- 4 mağlup eden Venüs Williams, korttan 2- 1 galip ayrıldı.
Guangzhou'da yapılan WTA turnuvasının şampiyonluğunu kazanan isim ise, Fransız Virginie Razzano oldu. Kariyerinin ilk tur şampiyonluğunu elde eden Razzano, final maçında İsrailli Tzipora Obziler'i 6- 0 ve 6- 3 yendi.
Öte yandan Tayland Açık Tenis Turnuvası’nı Rus raket Dmitry Tursunov kazandı. Finalde Alman Benjamin Becker ile karşılaşan 6 numaralı seri başı Turnunov, 6- 2 ve 6- 1’lik setlerle kupanın sahibi oldu.