Hamas`in cinayeti sahte çikti

Filistin Özerk Yönetimi, kasım ayında ABD`de yapılacak barış konferansı için arabulucu olarak üçüncü bir tarafın katılmasını talep etti. Filistin Özerk Yönetimi Lideri Mahmud Abbas`a göre bu uluslararası gözlemci konferans sırasında alınacak politik ve ekonomik reformlarla ilgili kararlarda yardımcı olacak

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba

El- Fetih örgütü Hamas’ın işlediği bir cinayete ait görüntülerin yayınlandığı video bandını yayın organlarına gönderdi. Ancak görüntülerin Hamas’a ait olmadığı belirlendi

Hamas örgütününün etkinliğini ortadan kaldırmak için başlatılan kampanya kapsamında El Fetih, Hamas’ı bir kızı öldürürken görüntüleyen bir videosunu yayınladı. Ancak görüntülerin Gazze’de değil Irak’ta çekildiği ve Hamaslı olarak gösterilen kişilerin aslında Yezidiler olduğu belirlendi. Hamas’ın Gazze’de kurduğu şiddet temelli yönetimin kanıtı olarak gösterilen video, El Fetih tarafından yayın organlarına gönderiliyor.
Gazze’de yönetim Hamas’a geçtiğinden beri İsrail, ülkesindeki gazetecilerin Gazze’ye geçmesine izin vermiyor. Gazze ile ilgili gelişmeler ancak yerel gazeteciler tarafından geçilen haberler sayesinde öğreniliyor.
Geçtiğimiz Temmuz ayında Gazze’de 16 yaşında bir kız ailesine saygısızlık ettiği gerekçesiyle öldürülmüştü. Yine Filistinli insan hakları gruplarına göre yılbaşından beri en az 11 kadın Gazze’de namus cinayetine kurban gitti.
El- Fetih’in basın organlarına dağıttığı videonun Hamaslılara ait olmadığı, cinayetin geçtiğimiz Nisan ayında Irak’ta Yezidiler tarafından işlendiği belirtildi. McClatchy gazetesinin Ortadoğu temsilcisi olan Dion Nissenbaum söz konusu videonun daha önce de farklı örgütlere maledilerek yayınlandığını açıkladı. Olayın gün ışığına çıkmasının ardından El Fetih bir açıklama yaparak, kendilerinin de kandırıldıklarını açıkladı.
El Fetih geçen hafta da bir açıklama yaparak güvenlik güçlerinin Hamas’ın Kudüs’e roket saldırısında bulunmasını engellediğini belirtmişti. Ancak daha sonra yapılan araştırmada roket olduğu belirtilen boruların, çocukların oyunlarında kullandığı türden borular olduğu ve roket yapımı için uygun olmadığı belirtildi. Gerek Hamas, gerekse El- Fetih birbirlerini karalamak amacıyla benzer kampanyalara başvuruyor.