BUNLARI DUYDUNUZ MU?

Betül BİLMEN* Internet`in önde gelen şirketlerinden biri olan Yahoo e- posta kullanıcılarına yeni bir hizmet sunmaya hazırlanıyor. 250 milyondan fazla kullanıcısı bulunan Yahoo önümüzdeki haftalarda hizmete sokacağı yeni versiyonu ile elektronik postadan cep telefonuna bağlantı kurmayı sağlayacak.

Ekonomi
9 Ocak 2008 Çarşamba
Bu sayede klavyede yazılan mesajlar cep telefonuna gönderilebilinecek. Yahoo geçtiğimiz aylarda bedava kullanıcılar için getirdiği 1 GB sınırını ve  paralı kullanıcıları için koyduğu 2 GB sınırı da kaldıracağını ve sınırsız bellek sunacağını duyurmuştu.
* ABD'de satış rekorları kıran Apple'ın cep telefonu iPhone Avrupa'ya açılmak için işbirliği yapacağı ortaklarını belirledi. Ortaklıklar ile ilgili kesin açıklama henüz yapılmasa da Financial Times Gazetesi Apple’ın Almanya'da T- Mobile'ı

partner olarak seçtiğini, İngiltere’de O2 ile çalışacağını, Fransa'daki partnerinin ise Orange olacağını açıkladı. Anavatanı Amerika’daki servis sağlayıcısı AT&T olan iPhone önümüzdeki yıl Avrupa’nın diğer ülkelerine ve Asya pazarına da girmeye hazırlanıyor.
iPhone imzalanan anlaşmaya göre Apple telefon üzerinden yapılan arama ve veri aktarım işlemleri için kesilen ücretten yüzde 10 pay alacak.
* Türkiye Etik Değerler Merkezi Etik Barometre Araştırması 2007 1. Dönem Raporu’nu açıkladı. Araştırma sonuçlarına göre etik konusunda en fazla yol kat etmiş sektörler olarak bankacılık ve finans % 63 oranla ilk sırada yer aldı.
İnşaat ve tekstil sektörleri etik bulduğunu belirten yöneticilerin oranı ise yüzde 1.2 ile sınırlı.
Online anket uygulaması yöntemiyle yapılan araştırmaya katılanların %78.6'sı Türkiye'de iş etiğinin tartışılmasının erken olduğunu, %49'u Türk şirketlerinin genel olarak ticari faaliyetlerinde pek de etik davranmadığını belirtti.
Araştırmadaki bir başka sonuç ise etik konusunda yerli ve yabancı firmaların karşılaştırılmasında katılanların %81,3’ü yabancı firmaları daha ileri noktada bulması yönünde.