Şampiyon Rusya!

Avrupa Basketbol Şampiyonası şokla bitti. Finalde İspanya ile Rusya`nın altın madalya için verdikleri mücadele nefes keserken, herkesin favorisi olan İspanya son iki saniyede kaybettiği liderliği geri çeviremedi ve son ana kadar adına yakışır oynanan finalde, Rusya İspanya`yı 60:59 yendi!

Spor
9 Ocak 2008 Çarşamba
İspanya’da gerçekleştirilen Avrupa Şampiyonası’nda final maçında ev sahibi İspanya’yı büyük çekişme sonunda geçen mücadelede 59- 60’lık skorla yenen Rusya şampiyonluğa ulaştı.
Rusya’da Andrei Kirilenko faul sorunu yaşamasına rağmen 17 sayı ile takımının en skorer ismi olurken, 5 ribaund, 2 asist, 1 top çalma ve 1 blok ile mücadele etti. Bitişe iki saniye kala bulduğu basket ile takımını şampiyonluğuna taşıyan J.R Holden 8 sayı, 1 ribaund, 1 asist, Aleksey Savrasenko 10 sayı, genç oyuncu Anton Ponkrashov 8 sayı, 3 ribaund, 2 asist, ribauntlarda etkili olan Viktor Khryapa ise 7 sayı, 12 ribaund, 4 asist ile oynadı.
Gümüş madalyayı kazanan İspanya cephesinde double double yapan Pau Gasol’un 14 sayı, 14 ribaunt ve 3 asistlik performansı yeterli olmazken, 5 üçlük bulan Jose Calderon 15 sayı, 4 ribaunt, Jorge Garbajosa 8 sayı, 6 ribaund, Rudy Fernandez, Felipe Reyes ve Carlos Jimenez ise 5’er sayı ile mücadele etti.
Avrupa Şampiyonası’nın “En Değerli Oyuncusu” ödülüne Rusya’dan Andrei Kirilenko layık görüldü. Kirilenko final maçında 17 sayı, 5 ribaunt, 2 asist, 1 blok ve 1 top çalma ile mücadele etti.
Avrupa Şampiyonası’nın en iyi beşine ise Jose Calderon (İspanya), Ramunas Siskauskas (Litvanya), Andrei Kirilenko (Rusya), Dirk Nowitzki (Almanya) ve Pau Gasol (İspanya) seçildiler.