Federer, Sampras`in rekoruna göz dikti!

Futbola aşık olduğum yıllar 1985 yılında sonrasıdır. Ondan öncesini de bilirdim ama uzmanlaşmam anca 1985`i bulmuştu. Avrupa kupalarında beraberliğin başarılı olduğu o yıllarda, Bursaspor`un rakibi Ajax ile olan maçını izlemiştim. Ajax forması ile ilk kez görür görmez aşık olmuştum ona. Bursa`da 2- 0 kazanmışlar,

Spor
9 Ocak 2008 Çarşamba
Amerika Açık finalinde Novak Djokovic'i 3- 0 yenerek toplamda 12. Grand Slam kupasını kazanan İsviçreli Roger Federer, 14 ile tüm zamanların en çok Grand Slam kazanan ismi Pete Sampras'ı geride bırakmaya hazırlanıyor.
Federer'in "tüm zamanların rekortmeni" olma isteği!
9 Eylül Pazar günü oynanan Amerika Açık tek erkekler finalinde Novak Djokovic'i 7- 6 (7- 4) 7- 6 (7- 2) ve 6- 4 ile 3- 0 yenerek toplamda 12. kez Grand Slam kazanan 26 yaşındaki Roger Federer yaptığı açıklamada, Pete Sampras'ı geride bırakmak istediğini söyledi.
14 ile tüm zamanların en çok Grand Slam kazanan ismi olan Amerikalı efsane raket Pete Sampras'ı geride bırakmak istediğini belirten Federer, "Bu aralar bunu çok düşünüyorum. Bu yaşta buralara gelebilmiş olmak gerçekten de süper. Daha ne kadar kazanabilirim bilmiyorum ama umarım Pete'i geçebilirim" dedi.
1920'lerde Bill Tilden'den beri peş peşe dört Amerika Açık kazanan ilk isim olan Federer, 20 yaşındaki Djokovic'i 3- 0 ile geçti ama özellikle ilk iki sette başarılı genç isim karşısında zorlandı.