İsrail askerleri yeniden çadirda

Madonna, eşi Guy Ritchie, arkadaşları Demi Moore, Ashton Kutcher ve modacı Donna Karan ile birlikte Tel Aviv`de düzenlenen Kabala Merkezi konferansına katıldı. Grup Roş Aşana dualarına katılıp Şofar çalınmasını da dinledi

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba
Geçtiğimiz hafta eğitim kampına düzenlenen roket saldırısında çadırlarda bulunan birçok İsrail askerinin yaralanmasına karşın, acemi askerler halen çadırlarda kalmaya devam ediyor
Geçtiğimiz hafta Gazze’den Aşkelon’un güneyinde bulunan Zikim’deki İsrail Güvenlik Güçleri’nin eğitim kampına gerçekleştirilen roket saldırısı ülkede yeni bir tartışmayı başlatmıştı. Saldırıda kullanılan Kassam roketi İsrailli askerlerin dinlendiği çadıra isabet ettiği için toplam 70 asker yaralanmış ve askerlerin daha korunaklı yapılarda barındırılması gündeme gelmişti.
Saldırının ardından yeni askerler eğitim kampına geldi. 70 askerin yaralandığı saldırıya rağmen eğitim kampına yeni gelen acemi askerler önümüzdeki 6 hafta boyunca çadırda kalmaya devam edecek.
Yetkililerin verdiği bilgiye göre, kalacak yer yetersizliğinden dolayı çadırlar kullanılmaya devam edecek. Önümüzdeki günlerde ise sığınaklar ve çadırların önüne duvarlar inşa edilecek.