Madonna`dan İsrail`de yeni yil konseri

Madonna, eşi Guy Ritchie, arkadaşları Demi Moore, Ashton Kutcher ve modacı Donna Karan ile birlikte Tel Aviv`de düzenlenen Kabala Merkezi konferansına katıldı. Grup Roş Aşana dualarına katılıp Şofar çalınmasını da dinledi

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba
Pop star Madonna geçtiğimiz cuma günü Tel Aviv’de yapılan Kabala konferansına katılarak Roş Aşana’yı kutladı. Konferansın düzenlendiği David Intercontinental Otel’de,Madonna yüzlerce kişinin eşliğinde Yahudi şarkıları söyledi.  49 yaşındaki sanatçı kolları bileklerine kadar uzanan siyah bir deri ceket giymiş, saçlarını basitçe atkuyruğu şeklinde toplamıştı.
Madonna geçen çarşamba akşamı Kabala Merkezi’nin diğer 3000 üyesi ile birlikte özel bir ziyaret için Kutsal Topraklara geldi. Şarkıcının medyaya demeç vermediği gibi, konferans televizyon kameralarına kapalı gerçekleştirildi.
Madonna ve yönetmen eşi Guy Ritchie özel bir uçakla Tel Aviv’e geldi. Aktris Demi Moore ve eşi Ashton Kutcher, Rosie O’Donnel ve Donna Karan bir sonraki gün Madonna’ya katıldı. Grup perşembe akşamı Tel Aviv sokaklarında dolaşırken görüldü.
Madonna, Roman Katolik olarak büyütülmüş, son yıllarda Yahudi mistisizmi Kabala’nın takipçisi olmuştu.  Kabbala’nın Yahudi olmayan pop yıldızlar  tarafından uygulanması, Ortodoks Yahudilerini oldukça kızdırmıştı.
Moore, Kutcher, O'Donnel, Karan ve Madonna, perşembe günü geleneksel Şofar sesini dinlemek üzere otelin sinagoga çevrilen konferans salonunda hazır bulundular.
Dua bölümüne 1000’den fazla kişi katılırken, tercümanlar, olayı yayınlayan dev ekranlar bayram ve Şabat boyunca çalıştı.  Cuma günü de diğer günler gibi kalabalık bir grubun Şabat karşılama duası ile başladı. Madonna, Ritchie, Moore ve Kutcher bu dualara da katıldı.
Madonna ve grubu etraflarındaki güvenlik zinciri nedeni ile diğer katılımcılarla temastan kaçındı.
İbranice Ester adını alan şarkıcı, uzun zamandır kötü gözlerden sakınmak için bileğinde kırmızı ip taşıyor. Madonna ziyareti esnasında Kabalistler için önemli mekanları ziyaret etmeyi de planlıyor.
Öte yandan Ashton Kutcher, İsrailli iş adamları ve eğlence dünyası ile yaptığı görüşmede kendisinin ve eşinin Kabala’ya nasıl yaklaştığını anlattı. Kabala’nın hayatında en temel sorulara yanıt bulduğunu ve daha iyi bir aktör olmasına yardımcı oluğunu sözlerine ekledi.