İşçi Partisi`nde dengeler Ehud Barak`a kayiyor

Kaynaklar İsrail`in sekiz savaş uçağı ile Suriye`de bir hedefe saldırı düzenlediğini iddia ediyor. Ancak hedefin ne olduğu konusu açıklığa kavuşmuş değil

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba

Uzmanlara göre İsrail İşçi Partisi’nde başkanlık yarışı yaptığı Ami Ayalon’un devlet bakanı olarak hükümete katılması Barak’ın gücünü arttıracak

Knesset üyesi Ami Ayalon geçen hafta yaptığı açıklamada hükümete devlet bakanı olarak katılacağını açıkladı. Bu durumun Ayalon’a en çok karşı çıkan Ehud Barak’ın pozisyonunu güçlendirmesi bekleniyor.
Ami Ayalon, Bakanlar Kurulu’nda güvenlik konularında ve Knesset Devlet Denetim Komitesi’nde hizmet verecek.
Ayalon, ikinci Lübnan Savaşı’na yönelik devlet denetleme raporunun uygulanmasından sorumlu olacak. Ayalon ve Barak, Ayalon’un yeni görevine atanmasını takiben basın açıklamalarında bulundu.
 Ayalon, Ehud Olmert’i Winogard Komitesi raporundan sonra istifa etmeye çağırırken, açıklamasında sıklıkla Barak’ı da hedef aldı. Öte yandan bir sonraki seçimlerden Barak’ın zaferle çıkması için elinden geleni yapacağını da sözlerine ekledi.
Parti içinde başkan olma yarışını kaybettiğinden beri Ayalon, Barak ile kabineye katılma konusundaki görüşmelerini sürdürüyordu.  Ayalon’un atanmasının Barak’ın parti içindeki pozisyonunu güçlendirmesine, Knesset üyesi Amir Peretz’in Barak muhalefetinde iyice yalnız bırakılmasına yol açıyor.