Kudüs`te bu kez top bariş için ateşlendi

Ramazan ayının başlamasıyla Kudüs`te barış rüzgarı esiyor. Pazar günü Kudüs Belediye Başkanı Uri Lupolianski, Sanduka Ailesinin fertleriyle birlikte ilk Ramazan topunu ateşledi16 Eylül Pazar gecesi Kudüs Eski Şehir`de Müslümanlar ve Yahudiler arasında huzurlu ve barış içinde bir ortam vardı.

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba
Kudüs Belediye Başkanı Uri Lupolianski iftarı haber veren topu Filistinli Recai Sanduka ile birlikte ateşledi. Lupolianski, Selahaddin Caddesi’nde bulunan mezarlıktaki topun patlatılmasıyla orucunu açan Sanduka’ya sarılarak, ‘Allah kabul etsin’ dileklerinde bulundu.
Her yıl geleneksel ilk iftar topunu ateşleme törenine katılan Kudüs Belediye Başkanı, şehrin 3 semavi dine sahip olduğunu ve herkesin barış içinde yaşaması gerektiğine dair mesaj verdi.
Kudüs’ün köklü ailelerden olarak bilinen Sanduka Ailesi son 100 yıldır Ramazan topunu ateşleme görevini üstleniyor.
46 yaşında olan Recai Sanduka konuyla ilgili olarak “Son 20 yıldır topu ben patlatıyorum, ondan önce babama yardım ediyordum. Fakat İsrail güvenlik güçlerinden bundan sonraki yıllarda patlayıcıları kullanamayacağımıza dair uyarı aldık” dedi.
İsrail polisi ise bu haberi doğrulamadı. Belediye Başkanı Lupolianski ise, “Sanduka’nın bu geleneği sürdürmesine izin verilmeli. Durumu değiştirmek Kudüs’teki huzuru bozabilir” açıklamasını yaptı.