Ortak nokta: Beyaz gömlek

Batya KEBUDİSiyah elbise, bir kadının gardırobunda mutlaka olması gerekenler arasında. Onun yanında ise aynı görevi paylaştığı beyaz gömlek asılı duruyor… İşyerinde, haftasonu, özel bir davette, aksesuar ya da pantolon/etek değiştirerek şekilden şekle sokabildiğimiz beyaz gömlek her meslekten kadının vazgeçilmezi…

Toplum
9 Ocak 2008 Çarşamba
Liz Siva
British International School/ Öğretmen

Haftasonları ve işte beyaz gömlek giyiyorum. En çok kumaş pantolon ve jean ile giyiyorum. Okulda her gün gömlek giyiyorum çünkü çok rahat ediyorum. Beyaz gömlekle sade ve şık olduğumu hissediyorum. Fazla abartıdan hoşlanmıyorum.

Klasik giyinmeyi daha çok seviyorum ama sezonun trendlerini de kaçırmıyorum. Moda olduğu için değil bana yakıştıklarına inandığım şeyleri almayı seviyorum. Birçok beyaz gömleğim var. Gittiğim her yere uygun kombinasyonlar yaparak beyaz gömlek giyebilirim. Farklı tasarımcıların elinden çıkan tasarımlar yerine sade klasik olanları seviyorum. Fazla büyük detaylar hoşuma gitmiyor. Kıyafetlerimi takılarla zenginleştirmeyi seviyorum. Sade ama şık takıları dilediğimce kullanıyorum. Küpe takmayı çok sevdiğim için genelde onlarla bütünlüyorum.

Temi Bilmen
LG Chem / Yönetici Asistanı

Hem iş, hem de sosyal hayatımda beyaz gömleği çok giyiyorum. Aslında beyaz benim için vazgeçilmez bir renk. Her zaman şık sade oluyor. Onu istediğim takıyla birlikte kullanabiliyorum. Davetlerde şık bir takımı mutlaka beyaz gömlek ile tamamlıyorum. İşyerinde çok fazla toplantım oluyor. Toplantılarda çoğunlukla kurtarıcım o oluyor. İşyerinde yüksek bel eteklerle bütünlemeyi seviyorum. Haftasonu ise, jean ile kullanıyorum. Bana asaleti ve masumiyeti çağrıştırıyor. Gardırobumun  olmazsa olmazlarındandır beyaz gömlek. Çok sayıda beyaz gömleğim var. Bil’s farklı tasarımlarıyla her zaman ilgimi çekiyor. Oradan aldığım gömlekler dikkat çekici oluyor. Yabancı uluslu bir firmada çalıştığım için iş toplantılarına farklı ülkelerden çok sayıda insan geliyor. Gömleklerim onların da ilgisini çekiyor. Gömlek giydiğimde genelde kolye ile bütünlemeyi çok seviyorum. Kolye takmadığım zamanlarda ise yüzük ve küpe ile beraber kullanmak hoşuma gidiyor.

Seren Hakmen
Tequila-  İstanbul/ Marka süpervizörü

Reklam ajansında çalıştığım için kıyafetlerimde istediğim kadar özgür davranabiliyorum. Farklı tasarımlar ve cesur yaklaşımlar her zaman ilgimi çekiyor. Kimsenin takamayacağı takıları seviyorum. Her an her yerde istediğim gibi giyinebilmek hoşuma gidiyor. Ortama göre olmaktansa kendim gibi olmayı tercih ediyorum.

Farklı olmaktan vazgeçemiyorum. Beyaz gömleği sadece ajansta toplantım olduğu zaman giyiyorum. Beyaz gömlek acil durumlarda kurtarıcım rolünde. Her sezon modaya uygun bir gömlek alıyorum. Dolabımın olmazsa olmazları arasında yer alıyor. En çok jean, şort ve alakasız eteklerle giymeyi seviyorum. İçimden geldiği gibi giyindiğim zaman daha hoş olduğuma inanıyorum. Güzel bir kolye ya da çok büyük küpelerle kendime yakıştırıyorum.

Joelle Hançerli
Endüstriyel ürün tasarımcısı

Her yerde giyebilirim. İşte de davette de, hatta plajda da giyebilirim. Hepsinin tarzı farklı oluyor tabii ki. Genellikle jean, şort ve erkek pantolonuyla bütünlemeyi seviyorum. Beyaz gömlek bana temiz, yalın, klas, ve maskülen olduğumu ifade ediyor. Genelde klasik  beyaz gömleği tercih ediyorum. En çok sevdiğim beyaz gömleğim ise, yıllar önce Polo’dan aldığım gömlek. Onu hala her yere giyiyorum. İçimden geldiği gibi giyinmeyi ve farklılık yaratmayı seviyorum. Cesur aksesuarlardan vazgeçemiyorum. Farklılığımı ortaya koymamı sağlayan aksesuarlarla sade tasarım gömleklerimi bütünlüyorum. Yurt dışına iş nedeniyle çok sık gidiyorum. Oradaki sevdiğim mağazalardan gardırobumun eksiklerini tamamlıyorum. Gömleğimi pantolon askısı, kemer ve kolye ile birlikte kullanıyorum. Şapka da en sevdiğim aksesuarlar arasında yer alıyor.

Farana Mitrani
Western Union/ Operasyon Müdürü

Hem işte hem de haftasonları jean üzerine beyaz gömlek giyiyorum. Benim için ‘Joker’ olan tek şey. Her zaman kurtarıcı olabiliyor beyaz gömlek. Uzun, kısa, dar, bol, kuyruklu, fırfırlı, karpuz kol gibi birçok model beyaz gömleğim var. Farklı tasarımları her zaman tercih ediyorum. Genellikle pantolonla beyaz gömleğimi kombinliyorum. Bu sezon gömlek elbiseler çok moda. Onları da çok severek giyiyorum. Modayı çok yakından takip ediyorum. Tasarımcıların yeni sezon tasarımlarını alıyorum. Şık ve zarif görünmekten hoşlanıyorum. Kıyafetlerimin ünlü tasarımcıların elinden çıktığını bilmek hoşuma gidiyor. Aksesuarda kolyelerden vazgeçemiyorum. Bu kolyem anneannemin gençliğinden. Beyaz gömleğim ve yeleğimin maskülen tarzına kadınsı detaylar katıyor. Farklı bir tasarımı olduğu için çok severek takıyorum. Benim için aksesuar şıklığımı tamamlıyor. Büyük detayları olan takıları sade tasarımlarla bütünlüyorum.

Nil Zaharya
Stil tekstil/ Tasarımcı

Beyaz gömlek ne giyeceğimi düşünmek istemediğim anlarda kolaya kaçış yolumdur. Kendi tasarladığım gömlekleri giydiğimde insanların bana nereden aldığımı sormaları hoşuma gidiyor. İlgi çektiğini gördüğümde fazlasını yapabilmek için daha fazla çalışıyorum. Beyaz gömleklerimi genelde dar jean pantolonların üzerine giyiyorum. Bir davete katılacağımda ise, eteklerle giymeyi tercih ediyorum. Bana sadelik ve rahatlığı ifade ediyor. Abartılı detayları olan beyaz gömlekleri tercih ediyorum. Kocaman karpuz kol bir gömleği klasik çizgileri olan bir gömleğe tercih ederim. Abartıdan hiç çekinmiyorum. Takı takmayı çok seviyorum. Beyaz gömleğimi büyük küpelerle ve birbiri üzerine taktığım kolyelerle bütünlüyorum. Dantel çok hoşuma gidiyor. Kısa kollu gömlek giydiğim zaman mutlaka bilezik takıyorum ya da kendi tasarımım olan dantel bileklikleri.