Kudüs`te ilk iftar topu Belediye Başkani Uri Lupolianski`nin katilı

Ramazan ayının başlamasıyla Kudüs`te barış ortamı hissedilir oldu. Pazar günü Belediye Başkanı Uri Lupolianski, Kudüs`teki Müslüman nüfus için iftarı haber veren ilk Ramazan topunu Sanduka Ailesi`nin fertleriyle birlikte ateşledi

Kültür
9 Ocak 2008 Çarşamba
Geçtiğimiz Pazar gecesi Kudüs Eski Şehir’de Müslümanlar ve Yahudiler arasında huzurlu ve barış içinde bir ortam oluştu.
Ortodoks bir Yahudi olan Kudüs Belediye Başkanı Uri Lupolianski iftarı haber veren topu Filistinli Recai Sanduka ile birlikte ateşledi. Lupolianski, Doğu Kudüs’ün Selahaddin Caddesi’nde yer alan mezarlıkta bulunan Ramazan topunun patlamasıyla orucunu açan Recai Sanduka’ya sarılarak, ‘Allah kabul etsin’ dileklerinde bulundu.
Her yıl geleneksel olarak ilk iftar topunu ateşleme törenine katılan Kudüs Belediye Başkanı Lupolianski, kentin üç semavi dinin merkezi olduğu ve herkesin barış içinde yaşaması gerektiği mesajını verdi. Bu yıl ilk iftarın yapıldığı gün, Roş Aşana Bayramı’na denk gelmesi nedeniyle, iftar topunun birlikte patlatılması geleneği 16 Eylül Pazar akşamı gerçekleşti.
Kudüs’ün köklü ailelerden olarak bilinen Sanduka Ailesi’nin üyesi olan Recai Sanduka, Osmanlı döneminden beri, son 100 yıldır iftar topunu ateşleme görevini ailesinin üstlendiğini belirtti.