Ferrari`ye iki gümüş ok!

Dünyanın 1 numarası İsviçreli Roger Federer Amerika Açık 2007 Finali`nde Sırp rakibi Novak Djokovic`i 7- 6 7- 6 ve 6- 4`lük setlerle 3- 0 yenerek kariyerinin 12. grand slam şampiyonluğuna ulaştı. Federer Amerika Açık`ı peşpeşe 4 kez kazanarak da tarihe geçti.

Spor
9 Ocak 2008 Çarşamba
F1'de sezonun kritik randevusu İtalya GP'sinde Alonso ve Hamilton ile duble yapan McLaren, Ferrari'yi evinde vurdu, rakibine karşı önemli avantaj yakaladı

Formula 1'de Ferrari'nin evi olarak kabul edilen Monza pistinde 'misafir' McLaren, bu kez 'bulduğunu' değil, 'umduğundan da fazlasını' yedi!
Sezonu domine eden iki takımın en kritik randevusu İtalya Grand Prix'sinde McLaren Fernando Alonso ve Lewis Hamilton ile 'duble' yaparken, Ferrari hayal kırıklığı yaşadı. İtalyan ekibinde Felipe Massa mekanik arızayla henüz 10. turda yarışa veda ederken, 'tek pit stop' stratejisiyle avantaj arayan Kimi Raikkonen üçüncü olabildi.
Hafta sonu antrenman ve sıralamada 'en hızlı' olmayı başaran ve yarışa pole pozisyonda başlayan Alonso'ya, Hamilton dahil kimse yetişemedi. İlk pite 'süper çaylak'tan iki tur sonra giren İspanyol, 'tek pit' yapacağı anlaşılan Raikkonen'e yakalanmamak için tur zamanlarını geliştirerek farkı açtı. İkinci pite Raikkonen'in 33 saniye önünde giren ve yine lider çıkan Alonso, Monza'daki ilk, kariyerindeki 18. zafere ulaştı. Takım arkadaşı Hamilton ise o kadar şanslı değildi. 2. pitte kısa kalmasına rağmen piste Raikkonen'in ardında döndü. Ancak iki tur sonra Fin pilotu yakalayıp, ilk şikanda geçmeyi başardı ve ikinciliğini geri aldı.
Bu sonuçla Alonso ile lider Hamilton arasındaki puan farkı üçe inerken, sezonun bitimine dört yarış kala McLaren, Ferrari'ye 38 puan fark yaptı.