Rekor adam: Roger Federer!

Dünyanın 1 numarası İsviçreli Roger Federer Amerika Açık 2007 Finali`nde Sırp rakibi Novak Djokovic`i 7- 6 7- 6 ve 6- 4`lük setlerle 3- 0 yenerek kariyerinin 12. grand slam şampiyonluğuna ulaştı. Federer Amerika Açık`ı peşpeşe 4 kez kazanarak da tarihe geçti.

Spor
9 Ocak 2008 Çarşamba
Amerika Açık 2007 Tek Erkekler Finali dünyanın ve turnuvanın 1 numaralı seribaşı İsviçreli Roger Federer ve 3 numara Sırp Novak Dhokovic'i karşı karşıya getirdi. Federer korta bu turnuvadaki peşpeşe 4. zaferini elde etmek, Djokovic ise bir grand slam kazanan ilk Sırp raket olabilmek için çıktı.
2006 Tek Bayanlar şampiyonu Rus Maria Sharapova, beyaz perdenin önemli isimlerinden Michael Douglas ve Catherine Zeta- Jones gibi isimler de bu dev mücadeleyi tamamen dolu Arthur Ashe Tribünleri'nden izlediler. Karşılaşmayı 22.547 kişi izledi.
İlk setin 11. oyununda rakibinin servisini kıran 20 yaşındaki Sırp raket sonraki oyunda 5 set puanında yararlanamadı ve Federer yakaladığı ilk servis kırma şansını değerlendirince seti tie- breake taşıdı. Bu bölümde rakibine oranla çok daha sakin bir oyun sergileyen İsviçreli raket tie- breaki 7- 5, 55 dakika süren ilk seti de 7- 6 kazanarak finalde 1- 0 öne geçti.
Djokovic ikinci setin dördüncü oyununda rakibinin servisini kırmayı başardı. Tribünde Sırp raketin teknik ekibiyle birlikte oturan ve kazanılan her sayı sonrasında sevincini açıkça gösteren Maria Sharapova başta televizyoncular olmak üzere herkesin ilgisini çekti. İsviçreli raket setin yedinci oyununda rakibine cevap verdi ve servis kırarak sete dönmeyi başardı. Bu seti kazananı da tie- break belirledi ve bu bölümde rakibine 7- 2 üstünlük sağlayan İsviçreli raket 48 dakika süren ikinci seti de 7- 6 alarak final karşılaşmasında durumu setlerde 2- 0 yaptı.
43 dakikalık üçüncü setin 10. oyununda bir kez şampiyonluk puanı çeviren Djokovic, ikincisinde rakibine boyun eğdi ve set 6- 4, maç da 3- 0 Roger Federer'in oldu.  Bu galibiyetle İsviçreli raket kariyerindeki 12. grand slamini kazanmış oldu. Ayrıca Federer Amerika Açık'ı peşpeşe dördüncü kez kazanan ilk tenisçi olarak da tarihe geçti.